Nyntha kan niet braken….

“Nyntha kan niet braken.” Een van de vele oneliners die wij in de afgelopen maanden hoorden van het Ziekenhuis. Het is er een die past in het rijtje

* “Dit wordt een modelzwangerschap” of
* “Uw kind is helemaal niet ziek” (EHBO-arts in het VieCuri voor de doorverwijzing naar het AZM
* “Hierna hoeven we niet meer in het AZM te zijn!” (Voor de afspraak van afgelopen week)
* “Het is Uw 3e kindje, hier hoeft geen gynaecoloog aan te pas te komen!” Aldus de verloskundige in het AZM. Maar vervolgens duurde de bevalling nog heeeel veel lange uren en heb ik 4 verschillende gynaecologen gezien.
En nog vele anderen…

Vandaag kreeg Nyntha haar avondeten. Het ging er allemaal prima in, maar Nyntha voelde zich al dagen niet lekker. Iets wat ik al aangaf aan de kinderarts en waarvoor ze dan ook de Motilium had gekregen. De kokhalsaanvallen waren bij elk eetmoment aanwezig, maar ja. Braken kon ze niet.
Tot vandaag.

De blik in haar ogen zei me genoeg. Ze keek me aan, haar snoetje vertrok. Haar hele lijfje schokte en in een hele krachtige boog liet onze dame even zien dat ze WEL kan braken! Projectielbraken om precies te zijn.

Ik ben me rot geschrokken, echt waar. Hoewel ik een hoop heb kunnen opvangen, kwam het met zo’n kracht dat er overal van alles heenging. En Nyntha? Die was opgelucht. In dagen niet zo’n blij meisje gezien.

Omdat ons verteld was dat ze niet zou kunnen braken hebben we wel contact opgenomen met het AZM en even geïnformeerd hoe en wat. Op de achtergrond was Nyntha zo heerlijk aan het brabbelen dat de verpleegkundige me verzekerde me vooral niet druk te maken en vooralsnog heeft ze gelijk gehad.
We moesten wel even lachen toen ze vroeg of Nyntha soms koorts of verhoging had. Uhm, ja? Al 9 weken? Ja daar had ze geen antwoord op klaar. Maar dat had ik ook niet verwacht ;-).

Nu heeft Nyntha ook al een 4 dagen echt wel wat meer dan verhoging al gaat dat nu de betere kant op. De verkoudheid lijkt haar lijfje te verlaten.

Al met al. Ik denk dat we die: “Dit kan wel en dit kan niet- uitspraken” van de dokters maar met een pak zout gaan nemen met onze jonge dame 😉