Een jaar later

Een jaar geleden, exact, schreef ik de allereerste blog over het onderwerp hoogbegaafdheid. Toen nog anoniem en toen nog niet bedoeld voor de blog van Nyntha, al staat die bewuste blog inmiddels wel hier. Een jaar geleden was het ook de “Week van Hoogbegaafdheid” net als nu en ik schreef toen over de gigantische puzzel waarin we toen zaten. Als ik daar nu aan terugdenk en dan kijk waar we nu staan dan is dat echt een enorme wereld van verschil. Een verschil van dag en nacht. Wat hebben we ontzettend veel geleerd van Nyntha, van elkaar, van de professionals en van de mensen om ons heen.

Een jaar geleden was er nog sprake van een sterk vermoeden, nu weten we dat het zo is. Zit Nyntha op een andere school en doet ze het zo ontzettend goed!

Vanochtend was een fantastisch voorbeeld ter vergelijking met vorig jaar. Vorig jaar was een werkelijke hel om haar naar school te krijgen en vandaag? Dat begon bij gisteren. Nyntha was niet fit. Hoofdpijn, misselijk, keelpijn en verhoging. Dus om 7 uur ging ze naar bed en ging ze ook meteen slapen. Alleen dat al versterkte het feit dat ze zich echt niet lekker voelde. Een jaar geleden zou dat een extra reden zijn geweest om ’s morgens nog meer drama te geven en de hakken in het zand te zetten.
Vanochtend? Om kwart voor 7 zat ze naast me op de bank, aangekleed en wel. Boterham op. Tas ingepakt. En om 7 uur zaten we samen haar, vergeten, huiswerk te maken zodat ze om half 8 naar school kon. Over thuisblijven is helemaal niet gesproken. (Natuurlijk heb ik goed naar haar gekeken of ze fysiek wel in staat was voor school, maar schijnbaar had bijna 12 uur slaap haar goed gedaan ;-)) Nyntha wilde sowieso naar school en dát is wat telt. En dat is zó fijn om te zien en om te merken dat ze weer graag naar school gaat.

En natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, maar het is een meisje wat begint te puberen, een meisje wat de grenzen probeert op te zoeken. Maar wij leren steeds beter hoe we kunnen reageren op haar en daardoor ook discussies kunnen vermijden en dat maakt een wereld van verschil.

We kunnen wel stellen dat ze op haar plek zit in Deurne. Ons toppertje.

One Reply to “Een jaar later”

  1. Inderdaad een toppertje!
    Fijn dat het zo goed gaat en dat ze nu ook echt op haar plek zit!

Comments are closed.