Thuis! Wat een dag..

Het was me het dagje wel. Maar we beginnen met het beste nieuws van de dag. We zijn thuis!

De ochtend begon met nuchter zijn en nuchter blijven. En hoewel Nyntha gepland was voor 10.15uur op de OK liep dat uit. Begrijpelijk natuurlijk, want elke patiënt heeft zijn of haar tijd nodig, dus het is ook niet erg. Neemt niet weg dat de tijd heeeel lang duurde. Maar, eenmaal aan de beurt en eenmaal onder zeil ging alles heel vlotjes.

Na een klein uurtje wachten mocht ik naar de recovery waar ze heerlijk lag te slapen. (Dat beeld had ik nog niet gezien de afgelopen dagen ;-))

Het duurde even voordat ze goed wakker was, maar de anesthesioloog legde me later uit dat dit mede kwam door de andere pijnstilling die ze hadden gegeven ipv morfine die ze normaal geven. Morfine is de pijnstilling waar de darmen van Nyntha zo heftig op reageren, dus die wilden we nu voorkomen en dat is gelukt!

Eenmaal wakker, werd er lekker gesmikkeld van een ijsje en mochten we terug naar de afdeling.

En daar kregen we al snel t goede nieuws. Naar huis! Afwachten wat de darm ging doen, mogen we in onze eigen omgeving. En zodra we merken dat r mis gaat, moeten we meteen aan de bel trekken. Maar we hebben vertrouwen. Zeker nu de morfine niet is gegeven. Nyntha geen pijn heeft en ze vanavond al gepoept heeft.

Ze is nog moe, heeft nog wat buikpijn en is nog wat misselijk, maar na 4 dagen niet eten vind ik dat niet gek.

Bedankt allemaal voor jullie medeleven en jullie steun! Het maakte het voor ons net wat beter te verhapstukken.

One Reply to “Thuis! Wat een dag..”

Comments are closed.