Week van de Hoogbegaafdheid 2024

Ooit, in 2022, schreef ik in de Week van de Hoogbegaafdheid mijn allereerste blog over onze zoektocht in dit onderwerp. Hoe we hierin terechtkwamen, welke weg we al afgelegd kwamen en dat ons dit had gebracht naar de Aventurijn in Deurne. Hoe moeilijk de weg ernaartoe was met het gevecht met het gedrag van Nyntha en hoe vaak we met onze handen in het haar hebben gezeten, omdat wij Nyntha niet begrepen en zij ons niet begreep.

Nu, 2024, heb ik absoluut niet de illusie dat we elkaar altijd begrijpen, maar zijn we zoveel verder. We weten dat Nyntha inderdaad hoogbegaafd is. Dat er waarschijnlijk ook wel sprake is van meer, maar die zoektocht ligt nog voor ons.
Door middel van studie, boeken lezen, extreem goede begeleiding en naar elkaar luisteren hebben we ontzettend veel van elkaar geleerd, over elkaar geleerd, maar ook over onszelf en onze andere meiden geleerd.

Nyntha zit momenteel op het Agora-onderwijs in Venray (PO) en wat heeft ze het daar toch enorm naar haar zin. Ze bloeit, ze groeit (Ook in de letterlijke zin van het woord) en we zien dat ze zich ontwikkelt. Ze heeft nieuwe talenten mogen ontwikkelen en hoewel het echt niet altijd over rozen gaat, weten wij wel beter hoe we om moeten gaan met de momenten waarin we voorheen letterlijk met onze handen in het haar stonden.

Ik gun iedereen goede begeleiding, ik gun iedereen goede kennis en vooral iedereen zo’n leuk kind als onze Nyntha 😉

Fijne Week van Hoogbegaafdheid!