Dát stond niet op de planning?!

Toen ik vanochtend om 8 uur, na mn kopje koffie, de kamer van Nyntha opkwam verwachtte ik een vrolijke Nyntha. Ofja, op zn minst een Nyntha die zou zeggen: “Mama!” Wat ik kreeg was… stilte. In Nyntha’s bedje lag een hoopje ellende te slapen. Na een knuffel van Mama deed ze haar oogjes open en de enige reactie die ik kreeg was dat ze wilde slapen…

Omdat ze alleen mocht eten vóór de start van de Kleanprep wilde ik haar toch proberen wakker te maken, dus na een vijftal pogingen was ik zover dat ik wist dat ze die nacht 2 keer gebraakt had (check: Stond ook op de lijst) en dat ze wilde slapen, slapen, slapen. Toen ook de verpleging haar niet wakker kreeg, hebben we maar gekozen voor slapen. Weinig andere keuze. 3 happen beschuit lukten tussen het slapen door.

Om 11 uur werd ze een soort van wakker. Even naar de wc met een “oke” resultaat en 2 bakjes vol braaksel. (Sorry voor de details). Verpleging was inmiddels op het punt gekomen dat de arts werd ingeschakeld, want ook de temperatuur begon te stijgen en gaf verhoging aan. (Ah! Vandaar het slapen!)

Omdat ze wakker was, kozen we voor een heerlijk bad, een wandeling en even naar de speelkamer. Terug op de kamer koos Nyntha heel snel weer voor haar bed.

Na een bezoek van de arts werd een plannetje gemaakt. Een buikfoto, een langzamere inloop van de Kleanprep (hehe, dat vroegen we al vanaf vrijdag..) en ze had al iets gekregen tegen de misselijkheid. En ze mocht een waterijsje.

Inmiddels is het 4 uur. Heeft ze de foto gehad en zijn we aan het wachten op de uitslag. Het ijsje zit erin en Nyntha doet dat wat ze vandaag heel veel doet. Slapen. De dag verloopt totaal anders dan we hadden verwacht en we hebben geen idee hoe het komt…

Update: Na een middagdutje van ruim 3 uur had ik t met Nyntha op n akkoordje gegooid. Ik zou gaan eten en als ik terugkwam en ze was nog wakker, zouden we gaan wandelen. Maar dan moest ze wel nog wakker zijn! T werkte, want ze was wakker. En de verpleging hielp een handje mee, want die lieten de pomp los dus ze kon even echt los en vrij bewegen.

En zo gingen we samen op pad naar de speeltuin en dit keer mét sleutel! Onderweg naar de speeltuin at ze nog een lekker waterijsje (Suiker! Suiker!) En eenmaal in de speeltuin heeft Nyntha even heerlijk kunnen spelen.

“Ik ben een unicorn!!”

Samen met ons toppertje

Na het bezoekje aan de speeltuin, was de energie ook weer op. Eenmaal terug op de kamer was het tijd voor een toiletbezoekje (En we maken ECHT vorderingen met de Kleanprep eindelijk), pyjama aan, een verhaaltje en tijdens haar slaapliedje viel Nyntha al in slaap.

Welterusten lieve Nyntha. Morgen is weer een spannende dag. Dan staat de OK op de planning. En hopelijk is de Kleanprep dan klaar…

2 Replies to “Dát stond niet op de planning?!”

Comments are closed.