Geplande opname. Moviprep.

Afgelopen maandag hadden we controle bij dr Kokke, de mdl-arts van Nyntha. Eens bespreken hoe het was gegaan de afgelopen anderhalve maand en of we wellicht een nieuwe opname in moesten plannen. Dat laatste stond voor ons eigen al vast. Het was alweer anderhalve week buikpijn en dagelijks buik masseren. Dan weet je dus al hoe laat het is. Helaas is die 2 maanden dus, blijkbaar, de grens?

Zogezegd, zo gedaan. Na onderzoek bleek het te kloppen wat wij dachten. Een volle buik. Tijd om weer in te grijpen en een opname in te plannen. En wel zo snel mogelijk. En dat werd dus gisteren.

En zo zitten we dus al sinds gisteren weer in Maastricht.

Omdat het de vorige keer zo “mis” ging met braken en een ontzettend ellendige Nyntha, werden er wel hele duidelijke afspraken gemaakt met de dokter en de afdeling. Dit ging vooral over de maximale inloop per uur. En blijkbaar had de dokter ook besloten om een ander middel te gebruiken dit keer, zodat er minder volume nodig is. Waar van de Kleanprep 1,8 liter per dag nodig was, is nu van de Moviprep “maar” 880 ml nodig. Dit is dan ook veel beter haalbaar met een maximale inloop van 110 ml/u.

We zijn nu 2 dagen onderweg en we lijken wel echt op de goede weg. Ik zal jullie de details besparen ;-), maar we zijn niet ontevreden. Of ze morgen volledig leeg is of dat er toch nog een maandag bijkomt is nog niks van te zeggen. Dat zien we morgen. We wachten t maar af…

Nyntha doet het in ieder geval super! We spelen spelletjes, kletsen, kijken filmpjes, lezen boekjes, puzzelen en tekenen. Onze kleine heldin!