Stapje voor stapje

3 maanden zijn we onderweg op de Aventurijn. 3 maanden waarin het zo ontzettend afwisselend gaat. De ene dag hebben we een vrolijk en blij kind en de andere dag zit ze zichzelf zo ontzettend in de weg. Het is een zoektocht waarin geen GoogleMaps werkt, geen TomTom kan meehelpen en ook geen ouderwets stratenboek wijst ons de weg in deze zoektocht. Maar we zijn nog niet verdwaald. We krijgen af en toe een richting aangewezen, af en toe krijgen we een straatnaam ingefluisterd en ineens is er daar een hele pagina vol met uitleg.

En toch is het lastig. We willen haar zo graag helpen. Helpen om haarzelf te begrijpen, maar ook helpen om haar te begrijpen, want het zou het zoveel makkelijker maken.

Op school heeft ze het soms wel naar haar zin en soms absoluut niet. Het is nog te makkelijk en het is voor school ook een zoektocht naar waar ze echt zit qua leerstof. Ook het sociale aspect is hierin erg belangrijk en ook dit is erg lastig voor haar. Ze maakt vriendinnen, maar is erg onzeker door de vele pesterijen op de Bongerd.

Gelukkig heeft ze nu ook buitenschool iets gevonden. Op vrijdagavond gaat ze wekelijks schaken bij de schaakvereniging en sinds deze week is gestart bij de Musicalschool. Eens ontdekken of dit iets is voor haar. De eerste les was haar heel erg goed bevallen, dansen, zingen en acteren. Aankomende maandag gaan ze scriptlezen, de saaiste les volgens de juf, dus we zijn benieuwd of ze het dan ook nog leuk vindt 😉

We gaan vooruit en blijven hoopvol dat ze haar draai gaat vinden. Alles komt goed. Ooit 😉