Bezoekje aan de kinderarts… Daar gaan we weer

De kinderarts. Er gingen erheen met een goed gevoel. En een snotterige Nyntha. Niet met een gevoel van: “Hier gaan we vandaag naar buiten met een hoop nieuwe afspraken.”
We hadden het declaratieformulier voor de reiskosten al laten afstempelen, want we hadden eigenlijk wel het idee dat we hoofdstuk AZM konden afsluiten, dus formulier in de envelop, envelop dicht en in de brievenbus en vol goede moed richting Dr. Van Den Neucker.

Eerst het meet en weeggedeelte. Nyntha weegt 9835 gram en is 77,3 cm groot. Volgens de kinderarts precies gemiddeld en ze is dus dik tevreden. Wij dus ook.
De uitslag van de VRE-bacterie was ook binnen en deze was negatief dus ook dit hoofdstuk kunnen we afsluiten. Mooi! Weer een positief stuk.

Maar de verhoging is al die weken gebleven en er is geen duidelijke oorzaak te vinden en die wilt ze wel graag vinden. En wij ook. Daar komt bij dat ook de navel van Nyntha nog steeds niet rustig is en nog steeds rommel blijft geven.
Al met al waren wij te voorbarig en zijn we nog niet klaar in het AZM.

1. Een aanvraag voor een echo van de navel. De reden hiervan is dat er een kleine kans bestaat dat er een cyste of een abces achter haar navel zit die af en toe rommel loslaat. Dit zou nog kunnen zijn van de navelstreng, maar eerder van na de operatie.
We moesten hier wel om lachen. Ze omschreef dit op het aanvraagformulier als ‘een vuil secreet in de navel’. Onwillekeurig doet je dit toch aan heel iets (of iemand) anders denken, lol.
De afspraak voor deze echo staat gepland voor 22 september bij dezelfde radioloog als die ook de slokdarmfoto’s heeft gemaakt.

2. Een verwijzing naar de KNO-arts. Dit hoefde niet in het AZM, maar gezien onze ervaringen in het VieCuri én de mogelijkheid om ook deze afspraak op de 22e te plannen, doen we ook dit in t AZM.
Reden van de Kno is om te onderzoeken of daar misschien een reden zit van de aanhoudende verhoging bij Nyntha. Ergens moet de verhoging vandaan komen. En dan maar verder zoeken dan alleen het Maag, Lever en Darmstelsel.

3. Zodra Nyntha Klinisch schoon is, dus van haar verkoudheid af is, bloedonderzoek. En dan met name op witte bloedcellen en iets met immunologie. (Exact weet ik het niet. Dat wss even te medisch voor me). Al met al gaat ze ook op dat front verderzoeken bij Nyntha.

Na deze 3 dingen hebben we telefonisch contact. Of eerder indien nodig.

Zelf moeten we, zolang ze nog verkouden  is, Motilium geven 3 x daags en qua voeding het haar zo makkelijk mogelijk maken dus potjes van 8 maanden. Als ze weer opgeknapt is, opbouwen naar eigen eten zonder kruiden en Evt potjes 12 maanden. (Zonder de Motilium). En als dat helemaal goed gaat, langzaam echt mee laten eten met ons eten. Wanneer we nu toch merken dat ze er last van krijgt zou er ook nog iets van een allergie kunnen  spelen. Maar de kans is klein.

Al met al zijn we toch positief en wachten we gewoon alles af. Voor alles is een oplossing en waarschijnlijk is er gewoon niks aan de hand. Toch? Positive thinking. Nyntha is een toppertje en een sterke dame.
Alles komp goe!