En weer een keer op controle bij de kinderarts.

Vandaag een keer een geplande controle. Ook die zitten er tussen, gelukkig, en die komen gek genoeg altijd op de momenten dat Nyntha zich toch niet prettig voelt. Buikpijn heeft en zelf duidelijk aangeeft last te hebben van haar buik. We zouden bijna zeggen; perfect timing.

Resultaat van die perfect timing is helaas wel dezelfde als vorige keer. Een buik die meer dan vol zit met lucht en waar geen duidelijk oorzaak, noch oplossing voor te vinden is. En hoe hard t ook klinkt; Nyntha moet t er even mee doen. Het eventuele alternatief zou kunnen zijn dat we met de macrogol iets naar beneden gaan, maar ze zit nu op t randje qua consistentie van de ontlasting, dus minder macrogol is heel tricky en kan een totaal ongewenst resultaat geven: Verstopping.

Dus: Macrogol op 30 gram houden. Dagelijks dagboek van eten, drinken en ontlasting nog steeds bijhouden en voorlopig helemaal over naar de MDL-Arts. Of we daarna weer terug gaan naar een reguliere kinderarts zien we dan wel weer. Eerst nu dit traject in.

En Nyntha? Dapper als altijd, had zich al voorbereid op allerlei onderzoeken die er vandaag allemaal niet waren.