Onverwacht, maar waardevol, bezoekje aan t AZM

Buikpijn, buikpijn, buikpijn. Dus tijd om contact op te nemen met de kinderarts. En ook al stond er een belafspraak voor vandaag, wij belden gisteren al, want Nyntha had steeds meer buikpijn en we zagen haar buikje boller en boller worden. Dat bellen resulteerde dus ook in een afspraak vandaag.

De kinderarts onderzocht Nyntha en trok dezelfde conclusie als wij al hadden gedaan. Nyntha’s buik was opgeblazen met lucht. Maar wat nu? Waarom? Ze wilde een directe second opinion dus werd er een 2e arts bijgehaald.

Nadat deze Nyntha ook had onderzocht kwam deze tot dezelfde conclusie. Vocht en lucht. Maar waarom? En hadden ze t allebei wel goed? Dus werd er een spoedplan gemaakt. Röntgenfoto van dr buik en een “schoorsteentje” om te zorgen dat ze de lucht kwijt zou raken. Hopelijk.

Radiologie was t eerste. Een beetje overredingskracht was nodig, want Nyntha was een beetje angstig dat t net zoveel lawaai zou maken als de MRI. Maar eenmaal helder dat dat niet zo was, deed ze het weer ge-wel-dig. Na afloop mocht ze zelf even naar de foto kijken! En ik ook… Oef..

Vanuit radiologie naar de kinderafdeling waar we ons niet eens meer hoefden voor te stellen. Ze wisten meteen wie we bij ons hadden. We komen er echt te vaak… (Een “schoorsteentje” is een soort slangetje wat via de anus zorgt dat er een vrije doorgang komt om lucht vrij te laten en de mogelijkheid biedt om lucht weg te halen.) Het schoorsteentje werd uitgevoerd en helaas met niet zoveel succes als we verwacht hadden. Maar alle beetjes helpen. Toch?

Hierna naar huis, via Opa en Oma dan. En wachten op t telefoontje met se uitslag van de foto.

Haar buik zat barstensvol lucht, lucht en nog eens lucht. Zoveel dat de arts er van geschrokken was. Een oorzaak kan ze niet bedenken en dus moeten we nu door naar de mdl-arts zelf. Daarnaast dagelijks een dagboek bijhouden van ALLES wat Nyntha eet en drinkt. Wellicht dat er iets is dat dit veroorzaakt.

Macrogol gaan we een stap terug. Van 40 gram naar 30 gram. In de hoop dat dit goed gaat. Dat blijft een gok uiteraard.

Volgende week maandag staat een afspraak bij de kinderarts. Mdl-arts horen we zsm.

Het was een waardevol bezoekje waarin Nyntha echt is gezien. We zijn blij dat we gehoord zijn. En nu gaan we weer kijken hoe nu verder.