Checkup en controle bij de mdl-arts. En een hele waslijst aan nieuwe onderzoeken.

Vandaag was t dan tijd voor de kennismaking met de nieuwe mdl-arts. Deze zou kijken voor een nieuw plan du campagne en gaan kijken of hij de touwtjes in handen ging houden of dat t straks weer terug ging naar n reguliere kinderarts.

Na een korte anamnese was een vraag al beantwoord: Hij blijft onze behandelend arts. Dan zitten we zeker op de juiste plek.

En een plan du campagne:

*Ontlasting onderzoeken op eiwitten.

*Passageonderzoek (markers slikken, 6 dagen op rij, 7e dag foto maken om te kijken waar de markers zich bevinden in het lichaam en hoeveel er nog in t lichaam zijn. Dit mét Macrogol, omdat ze zonder totaal vastloopt.

*Lactose-ademtest. (Nuchter lactose drinken en dan een aantal keer in een buisje (?) Blazen verdeelt over een paar uur voor bepaalde metingen. (Als ik t goed heb begrepen)

*Belafspraak om dit allemaal te bespreken

*Darmlediging *zucht* met aansluitend…. bariumonderzoek, ook wel coloninloop genoemd…

En dan hopen we de antwoorden te hebben. Ondertussen gaat de arts ook nog haar hele dossier doorspitten, want gek genoeg wist ik niet meer op welke dag Nyntha voor het eerst gepoept had. Geluk bij n ongeluk is Nyntha in t AZM geboren en 3 dagen moeten blijven, dus staat dat in haar dossier. 😉

Na het bespreken van de te nemen stappen, mochten we aan de balie even bespreken wat we moesten bespreken en toen naar radiologie voor de “markers”. Of toch niet? Die stuurden ons terug naar de arts, want de arts zou die markers hebben. Aangekomen bij de arts, bleek dat ook hij die niet had, maar dat die vanuit het Zh in Heerlen moesten komen. Dat gaat de arts voor ons regelen. Ook gaat hij nog in t dossier van Opa kijken, omdat de medische geschiedenis vergelijkbaar is. Die toestemmingsverklaring moet alleen nog ff afgerond worden.

Al met al: Wij zijn dik tevreden over onze nieuwe arts! We kunnen weer vooruit!