En weer controle in t AZM/MUMC+ en een plan du campagne!

Vandaag was als eerste bekijken hoe de afgelopen 2 weken waren gegaan na de 3 hoge klysma’s. Had de buik een regelmaat gevonden? Nou. Nee. Sinds 3 dagen was Nyntha weer vast aan t lopen. En hoe. Dus tijd voor n overleg met de Mdl-arts.

Daarnaast zou ze overleg hebben gehad over het uitbreiden van de MRI naar de darmen. Duidelijk is dat dit geen zin heeft. Hetgene waar men naar zoekt (verwijzingen in de lissen) kan men niet zien op n MRI dus dan zou dit zinloos zijn. Gaan we dus ook niet doen.

Plan voor nu:

* 3 dagen extra medicatie bij de macrogol om de darmen even een extra boost te geven. (En goeie dag die werken! Kan me de dag niet heugen dat Nyntha zoveel poepte en ik ken mn kind toch al wat jaartjes!)

* MRI onder narcose, zoals gepland, en tijdens de narcose wordt er bloed geprikt voor groot labonderzoek.

* (Als er ruimte is op de kinderafdeling) aansluitend aan de MRI een opname voor Nyntha om de darmen volledig leeg te maken. We moeten hiervoor rekening houden met minimaal (!) 4 dagen. Als het gecombineerd kan worden met de narcose, vangen we hopelijk ook het stilvallen van haar darmen op en anders is ze meteen op de juiste plek.

* Als er niet uit de MRI komt dat het een open ruggetje is, volgt er een bariumonderzoek van het gehele maag-darmstelsel. Dan kunnen verwijdingen wel worden opgespoord.

Het is een complex en intensief plan, maar wel een plan waar wij volledig achterstaan. En Nyntha vindt het prima om nog een keer “in de tunnel te gaan als ze mag slapen”.

Onze kanjer.