De MRI, opnamedag 1 én uitslag MRI!

Het is nu kwart over 9 in de avond, maar voor mijn gevoel is deze dag inmiddels 48 uur oud. Het was een lange en ook zwaardere dag dan verwacht. En hoewel het echt niet alleen negatief was, zijn we allemaal doodmoe.

Om 5 uur ging de wekker vanochtend, want Nyntha werd om half 8 verwacht op de kinderafdeling. Half 9 stond ze gepland voor de MRI onder narcose. En verhip, stipt op tijd! Nyntha was het niet helemaal eens met t maskertje om in slaap te vallen, maar 3 keer diep inademen en ze was onder zeil. (Al ging dat inademen wel gepaard met wat huilen… )

Anderhalf uur later werd ze op dezelfde manier wakker. Huilend en nee roepend. Ze moest nog even beseffen dat het alweer achter de rug was. Papa en Mama stonden naast haar bed en de tunnel was alweer klaar! En er wachtte als ontbijt vandaag een ijsje!

Na even goed wakker worden, mochten we terug naar de kinderafdeling waar het wachten was op het verdere behandelplan. Onze eigen kinderarts en de afdelingsarts waren het niet helemaal met elkaar eens. Dus dat plan moest even goed uitgewerkt worden.

Eenmaal de afdelingsarts aan ons bed, kregen we eerst erg goed nieuws! De MRI was perfect! Geen verborgen open ruggetje, dus alle signalen die doorgegeven moeten worden die werken prima! Die kunnen we afvinken!

Toen was t wachten op de start van de zgh KleanPrep. Dit is dus het volledig spoelen van haar darmen. En omdat dat een ontzettend smerig goedje is in een enorm grote hoeveelheid, moest er een sonde worden ingebracht. Alweer geplaag… Ondertussen mag t infuus er niet uit, want die zou zomaar nog nodig kunnen zijn de komende dagen… (Gelukkig weet ze niet meer wat er is gezegd op de recovery, want daar was haar beloofd dat het infuus er op de kamer meteen uit mocht..)

Eenmaal gestart met de KleanPrep was t wachten. En ondertussen elke 2 uur de bloeddruk opmeten. Die leek in t begin een beetje te dalen, maar net voor wij naar het Ronald Mc Donald Huis gingen was deze weer perfect.

De KleanPrep betekent overigens voor Nyntha dat ze niet mag eten. Ze is dus al sinds gisteren volledig nuchter. Morgenochtend mag ze, als t goed is, een beschuitje. Meer niet.

Rond 7 uur vanavond was t tijd voor de pyjama, slaapmuts, tandjes poetsen, verhaaltje en een slaapliedje en slapen. Doodmoe en eigenlijk ook gewoon verslagen door alles vandaag is ze gaan liggen.

Maar wat zijn wij trots op onze kanjer! Wat heeft ze t fantastisch gedaan!

En wat zijn wij trouwens ook trots op onze 4 toppers thuis!