De oogarts & orthoptist…

2 Weken geleden was er het bezoekje aan het consultatiebureau wat resulteerde in de verrassende uitslag: Doorverwijzing naar de oogarts. Vandaag was de afspraak bij de orthoptist en de oogarts. Nyntha had er zin in. Op mijn opmerking dat ze het brilletje weer op mocht om plaatjes te kijken zei ze: “Dan ben ik een Nyntha-piraat! ‘Arrrrrrrrrr’ ” *maakt zwaardbeweging* Nou, zie dan maar eens niet in de lach te schieten in de wachtkamer ;-).

Maar goed. De uitslag: Plaatjes kijken ging matig tot goed. Kon beter. Er was een duidelijk verschil tussen beide ogen dus alles zou vallen en staan met het meten van haar ogen. En dat kon alleen na druppelen van haar oogjes.

De sterkte van de oogjes viel in principe ook nog wel mee. Rechts +2 en links +1.75. Maar ze heeft een ‘verticale cilinder’ van 1 aan beide kanten en dat veroorzaakte blijkbaar haar zichtproblemen. (Exacte details weet ik niet, maar blijkbaar is een horizontale cilinder minder vervelend dan een verticale?) Hoe dan ook, een bril is onvermijdelijk, alleen was de vraag: Nu of ergens tussen nu en straks als ze echt gaat beginnen met cijfers en letters. Voor dit moment heb ik gekozen voor ‘later’, maar dat later kan ook bij de volgende controle over 4 maanden zijn als ze dan slechter scoort bij de ogentest. Het wordt nu van afspraak tot afspraak bekeken. Prima. 

Nyntha deed het in ieder geval weer fantastisch. Ook bij de controle bij de oogarts die controleert of het oog nog bijzonderheden heeft. Alles wat gevraagd wordt doet ze. Ons toppertje. En ach, met of zonder brilletje: een knapperdje is ze toch wel 😉