Toch weer ff schrikken..

Nyntha doet het sinds de laatste ingreep fantastisch. Qua eten, drinken en ontwikkeling. Eigenlijk mogen we niet klagen. Maar als ze dan ziek wordt, staan Erik en ik gelijk in soort van ‘noodstand’. 

De afgelopen dagen was het weer raak. Hele hoge koorts (wat met dit weer natuurlijk nog heter is), hoesten, keelpijn en als je daar de al aanwezige oorpijn bij optelt? Gisteravond maakte Nyntha het rondje compleet door niet te drinken (eten ook niet, maar dat is van mindere prioriteit dan) en als klap op de vuurpijl en te braken en afwezig te gaan brabbelen. Tja.. Huisartsenpost dan maar? De afspraak met de Kno-arts had ik al een week vervroegd naar deze week ipv volgende week.

En zo zaten we gisteravond om 10 uur bij de Huisartsenpost. Chapeau voor de dokter die daar zat! Wat een lieve arts. Een arts die echt de tijd nam om contact te maken met Nyntha. In haar veilige zone te komen en haar uit haar gebrabbel te halen en haar duidelijk antwoord te laten geven op zijn vragen. Waar de pijn zat, vragen over Konijn etc. Echt geweldig! Hij keek niet alleen naar het meisje wat daar zat en weer wat vertelde, maar ook haar (zoals hij het zei) complexe voorgeschiedenis en luisterde naar wat wij al geprobeerd hadden in onze zoektocht naar Nyntha helpen. 

Duidelijk is dat oortje er redelijk oké uitzien, maar aan beide kanten het buisje in de gehoorgang ligt. Veroorzaakt dit de irritatie? Dat liet hij aan de Kno-arts over. De keel kon hij geen vergrootte amandelen zien, maar dat was ook niet vreemd na een verwijdering van de amandelen. Maar ’t was wel wat rood. Longen klonken ook redelijk. Al met al wss viraal. Zaak was nu om het hoesten te stoppen zodat het niet erger ging irriteren in haar keel en ze niet gaat braken. (Hèhè, dat roepen we al zolang!) En we hebben echt iets totaal anders gekregen. Fantastisch! En ons meisje heeft vannacht rustig, zonder hoesten, geslapen!

Dat we die medicijnen niet vergoed krijgen en bijna €40,- moesten aftikken dat nemen we voor lief. Dat Nyntha slaapt is ons veel meer waard! Al blijft zoiets wel bizar… 30 ml hadden we nodig. 30 ml a €40,-. (Ow t zit in flessen van 300ml, apotheker zei:”Je hoeft t echt niet weg te gooien, ook al staat dat op t etiket! ;-)”) Maar ze heeft geslapen en kan hopelijk opknappen! Al zou ik wel eens willen weten hoe ze bij ’t Ziekenfonds denken… 

Vrijdag naar de Kno-arts. We zijn oprecht benieuwd. Nieuwe buisjes wellicht? Wordt vervolgd.