De KNO-arts….

Vandaag werden we om 9 uur in Maastricht verwacht bij de KNO-arts. Een uitdaging op zich, want dat betekende eerder vertrekken dan de meiden naar school moesten.
Maar de meiden hebben het super gedaan, voor zover het ons nu bekend is haha. Het geeft in ieder geval hoop voor een eventuele volgende keer.
Om kwart voor 9 waren we in Maastricht en om exact 9 uur werden we door Dr. Van de Berg en zijn Arts in Opleiding binnengeroepen. Een voorgesprekje volgde en dit werd weer gevolgd door de nodige onderzoekjes van keel, neus en oor.
Keel en neus en werden goed bevonden. Een oor was de KNO-arts niet tevreden over. Dit oor zag er geïrriteerd uit en achter het trommelvlies was vocht te zien. (Grom!)
Advies was een gehoortest om te achterhalen in welke mate en wss buisjes… De gehoortest stond gelukkig al gepland voor 14 oktober alsook een vervolgafspraak, dus dat duurt niet meer al te lang.
Op onze vraag of dit oor- en vochtprobleem de oorzaak was van al die weken verhoging en koorts was hij eigenlijk duidelijk. “Nee!”. Wel kon dit de oorzaak zij  van de koortspieken en kon het meespelen dat het aanhield, maar hij was er eigenlijk van overtuigd dat dit niet de hoofdoorzaak was van de verhoging en de koorts van afgelopen weken…
Dat hier iets gedaan moet worden staat buiten kijf. Nyntha moet hier aan geholpen worden, want ze heeft hier wel last van, maar of het idd buisjes worden zullen we, waarschijnlijk, de 14e horen. We laten het maar weer op ons afkomen en wachten maar weer af.
Er is met de KNO-arts ook gesproken over de neusamandelen en het eventueel verwijderen hiervan. Het vermoeden bestaat dat deze bij Nyntha vergroot zijn, mede omdat Nyntha snurkt en omdat ze toch regelmatig verkouden is. Maar onderzoek had volgens de arts uitgewezen dat verwijderen van de amandelen geen verschil zou uitmaken in de frequentie van verkoudheid. Dan zien wij geen noodzaak om ze te verwijderen. Ze heeft al zat meegemaakt.
Na ons bezoek aan de KNO-arts hebben we met wat moeite een bel-afspraak ingepland voor maandag bij de kinderarts. Ik wil toch graag even de dingetjes kortsluiten. Ik vind tot na 14 oktober een te lang grijs gebied om maar gewoon af te wachten en wil even overleg plegen. Dus maandag hoop ik iets wijzer te worden en misschien kan zij me nog een tip geven wat we kunnen doen of me misschien wat uitleggen over al die uitslagen die we nu allemaal hebben gekregen. Op dit moment is het allemaal een beetje veel.
De bloeduitslagen die niet zijn zoals ze moeten zijn met het teveel aan rode bloedlichaampjes, te hoge ontstekingswaardes. Daarnaast een geïrriteerd oortje, vocht achter het trommelvlies. Maar dat laatste is dan weer niet de oorzaak van de verhoging.
Mag ik als Mama zeggen dat ik het dan even niet meer snap en zo langzamerhand wel een beetje meer duidelijkheid zou willen?
Ik zie meestal geen doodziek kind en dat stelt me heel erg gerust en zorgt er ook voor dat ik gewoon positief kan blijven en dat ik positief kan blijven denken, maar op sommige momenten maak ik me wel zorgen. Zou ik wel heel graag antwoorden willen. En ik begrijp heel goed dat zij me die niet kant en klaar kan geven, maar ik hoop dat ze me maandag een en ander een beetje kan uitleggen wat de dingen betekenen en waar ze aan denkt.
Maar al met al: Nyntha is een vrolijke meid. Die steeds meer begint te kletsen en brabbelen. Steeds meer dingen herkent en begrijpt. Echt kan doen wat je aan haar vraagt. Tis zo’n lekker mopje ♡
Op naar het volgende! Alles komt goed!!!!