De dag van de MRI (2/3 van t AZM)

Vandaag stond de MRI op de planning.

We begonnen met een hele fijne, ontspannen voorbereiding door het pedagogisch team van de speelkamer.

May was degene die dat voor haar rekening nam en die ook echt alle tijd voor Nyntha nam. Uitleg aan de hand van een MRI op schaalmodel. Uitleg aan de hand van foto’s, aan de hand van filmpjes. Nyntha kreeg een nieuwe knuffel van May. En May ging uiteindelijk zelfs mee naar de MRI.

En daar zaten we in eerste instantie te wachten tot we aan de beurt waren. Dat duurde even, maar dat is niet erg. Dat betekend in onze ogen alleen maar dat ze de tijd nemen voor de mensen.

Toen we eenmaal aan de beurt waren, kregen we de standaard vragen (zwanger, metaalsplinters, pacemaker etc) en mocht Nyntha een dvd uitzoeken voor tijdens de MRI. En toen begon de spanning bij Nyntha.

Na 3 kwartier van wel op t bed, niet op t bed, liggen, zitten, met koptelefoon, zonder koptelefoon, mama in de MRI etc. Heel veel tranen en heel veel knuffels, waren we bijna ten einde raad.

Maar Knorrie, haar nieuwe knuffel, wist haar te overtuigen en stap voor stap hielp deze (En wij) haar toch de MRI-tafel op. Ging ze op de juiste hoogte liggen en ging ze de tunnel in. Ze deed het echt fantastisch en ze lag echt hartstikke goed stil! Zeker voor Nyntha-begrippen. Maar helaas voor de MRI niet stil genoeg, daar er een MRI van hoofd en hele wervelkolom gemaakt moest worden, dus na 10 minuten werd de MRI gestopt. Er was geen enkele foto gelukt. De MRI zou eigenlijk 30 minuten duren en dat zou meer Nyntha plagen zijn dan resultaat behalen.

Wij zijn ontzettend trots op Nyntha, want ze heeft het echt fantastisch gedaan. Ze vond het heel erg eng en spannend, maar de werkelijkheid is helaas zo dat het niet is gelukt. Aanstaande donderdag is er telefonisch overleg, maar zoals het er nu uitziet zal de scan herhaalt moeten worden onder narcose. En dat was nu net wat we zo graag hadden willen voorkomen in verband met het nadelige effect op de darmen van Nyntha.

Na de MRI was het helaas tijd voor een bezoekje aan de kinderafdeling voor wederom een hoog klysma. Dag 2 van 3. Ze doet ook dat weer fantastisch!

Morgen de laatste!

Wij zijn meer dan trots. Kan t echt niet uitleggen hoe wij ons voelen.