Dag 7 in het AZM. *Potjepietje… Dat was niet de afspraak..*

08.30uur

In het AZM hebben ze vaste dagen waarop kindjes gewogen mogen worden en vandaag was weer zo’n dag. Altijd toch weer spannend en zeker met het ontslag voor de deur een dag waar we naar uitkeken.
Bij aankomst op de afdeling kreeg ik al te horen dat Nyntha vannacht gebraakt had. *sjips* (Sorry… ) De theorie erachter is dat de sondevoeding te snel is doorgelopen, waardoor de maag het nog niet heeft kunnen verwerken en ze dus is gaan braken. Afgelopen nacht hebben ze 450cc sondevoeding bij moeten geven.

En dan. Het wegen. Kleertjes uit, weegschaal aan. Nyntha op de weegschaal. En mama’s gezicht op half zeven. Afgevallen. 10455 gram. #megabaal
Kan het kwaad? Ik weet het nog niet. Baal ik? Ja! Ontzettend! Maandag woog ze 10530 gram.

Krijgen we nog als laatste de temperatuur. Dit keer rectaal om de beste temperatuur te krijgen. In haar oortjes wijkt toch altijd af bij haar.
37,9. Nee. Zo willen we de dag niet beginnen.
Laten we zeggen dat we de dagen bij Nyntha de afgelopen week echt al beter zijn begonnen.
Potverdorie!

09.30uur
Dr van de Neucker is even binnen komen wandelen. Naar huis gaan staat op HELE losse schroeven. De KNO-arts komt zo even kijken naar Nyntha, maar zij denkt dat het niet verstandig is om naar huis te gaan. Definitief is het nog niet dus we wachten het nog heel even af.
Een ding weten we wel. De sondevoeding mag niet in zo’n grote hoeveelheden gegeven worden.

12:40 uur
Om maar met de deur in huis te vallen. We mogen niet naar huis… En dat valt me best wel zwaar.
De artsen vertrouwen het niet door de ineens opkomende koorts. Het kan een virusinfectie zijn en dus redelijk onschuldig, maar dat is nooit met zekerheid te zeggen. Het is in ieder geval iets wat reden genoeg is om ons nu niet naar huis te laten gaan.
Om half 3 vanmiddag hebben we een afspraak bij de KNO-arts en hopelijk kan deze een en ander verduidelijken, want ze heeft natuurlijk wel al een antibioticakuur en die loopt sowieso nog tot morgen.

Het braken is aardig goed te verklaren in de zin van: Haar maagje kan de grote hoeveelheid niet aan die haar toegediend is in een te korte tijd. En mede door de reflux heeft ze dat naar buiten gewerkt.

Het afvallen was niet direct een reden tot zorgen, want dat kan ook door het braken komen.

We balen. We are not driving home for Christmas… 😢

20:00uur
Inmiddels is Nyntha lekker aan het slapen. Om 6 uur heb ik voor paracetamol gevraagd, want het was wel duidelijk dat ze ergens pijn had. En ik denk echt in haar keel. Ze kwijlde net zoals op de eerste dag. En ze keek helemaal beroerd uit haar ogen. Hangerig. En eten was er niet bij vandaag. Met heel veel moeite heb ik er vandaag 440cc ingekregen.

Omdat het afgelopen nacht zo mis is gegaan met de sondevoeding, moest de pomp vannacht echt lager gezet worden. Maar omdat ze zoveel moest krijgen, was dat niet haalbaar als ze niet al om 6 uur werd aangesloten. Dus om 6 uur is Nyntha al aangesloten aan de pomp. Pomp op 46cc per uur om er 560cc in te krijgen vannacht… arm arm mopje.

Haar temperatuur is de hele dag constant gebleven. 37.9. Niet hoger gelukkig. Hopelijk doet die morgen ook niet gek.

Heel veel duimen en kaarsje voor morgen alsjeblieft?!

Alle uitleg hebben we iig gehad voor thuis. We weten hoe de pomp werkt, we weten op welke stand, we weten wat te doen met het gewone eten. Nu nog n gezonde Nyntha. Een gezondere is het betere woord..

Fijne Kerstavond vanuit het Zuiden…