Dag 8 in het AZM. Eerste Kerstdag. Merry Christmas!

13:45 uur
Vandaag is Kerst. Niet helemaal zoals we dat graag hadden gezien en zoals we dat verwacht en gehoopt hadden. Maar eerlijkheid gebied me te zeggen dat ze in het Ziekenhuis en in het Ronald Mc Donaldhuis echt alles proberen om je iets minder ellendig te laten voelen.
Bij aankomst op de afdeling zagen we de verpleging druk in de weer met het uitdelen van zgn. “Goodiebags” die beschikbaar waren gesteld.door Rotaryclub de ronde Tafel. Goodiebags met cadeautjes voor alle zieke kindjes die tijdens Kerst in het Ziekenhuis verblijven. Nyntha was helemaal blij met haar cadeautjes en ondanks dat ze haar Konijn heeft, was haar nieuwe Beer toch wel erg lief!!!!
Na het uitreiken van de cadeautjes werden alle ouders en eventuele broertjes en zusjes uitgenodigd voor een luxe ontbijt. Dat mochten we gezamenlijk nuttigen of je kon het meenemen naar de kamer van je kindje.
Wij hebben er voor gekozen om samen met Nyntha daar te blijven en dat nodigde nog 2 andere ouders om ook te blijven. De andere ouders gingen terug naar hun kamer.
Wat een geweldig initiatief. Het kan je eigen thuis niet vervangen, maar maakt een gewone ziekenhuisdag iets verdraagzamer. Een ontzettend groot compliment.
En dan ons meisje… Ze ziet er niet fris uit. Kijkt heel waterig, “bezopen” uit haar oogjes. De snot loopt uit haar neusje en ze kwijlt nog steeds met de kraan open.
Qua vocht leken we voorspoedig te starten. 100cc Na het ontbijt en bij de lunch om 12 uur at ze 250cc fruit! *Whoop!*
Om 1 uur begon Nyntha te huilen en te jengelen. Ik had haar uit bed gehaald en ze kroop bij me weg. 2 Keer kuchen en toen kwam het fruit er weer uit…….
De moed zinkt ons wel een beetje in onze schoenen.
Haar temperatuur was vanochtend 37.6. Net voor we weggingen was hij 37.8. Het is allemaal nog matig, maar het klopt niet. En het zit ons niet lekker. We balen. Heel hard!
Nu zitten we in het Ronald Mc Donaldhuis. Het ruikt hier naar versgebakken broodjes en allerlei anders lekkers. Op tafel staan chocolaatjes en overal heerst Kerstsfeer. Ons ontvangen kerstpakket staat op onze kamer en op de tv staat Top2000 aan. En we wachten op een telefoontje van de verpleging dat de kinderarts er is. Dan hopen we meer te weten. Hele diepe zucht..
21:00 uur, laatste update:
Zware keuze: Nyntha meenemen naar huis om Tweede kerstdag met het hele gezin te vieren bij opa en oma, of haar hier voor een dag bij de geweldige verpleging achter te laten en Kerstmis te vieren met onze andere vier lieve meiden Larissa, Xanne, Eleni en Ymke, maar zonder Nyntha.
Het laatste wordt het, maar met veel pijn in het hart…. Nyntha is naar ons gevoel nog niet fit genoeg, en we nemen geen risico. Maar verdorie wat doet dat pijn!!!
Ondanks ons gedoe wil ik iedereen toch een heel mooie Kerst wens. Geniet van elkaar. Van alle warmte, liefde en geluk.
Ho Ho Ho. .. Merry Christmas! 