Dag 5 in het AZM. *zucht*

15.00uur

Vandaag een dag waarin we duidelijkheid verwachtten. En de artsen lopen normaal al vroeg visite dus Erik en ik waren er al heel vroeg vandaag. Er liepen allerlei artsen over de afdeling, maar de arts die wij hoopten te zien, verscheen maar niet.

Om de dag toch maar gewoon te beginnen, zijn we gestart met wegen. Iets waar we toch behoorlijk naar uitkeken. En mss ook wel tegenop zagen. Want wat als het nu tegenviel?!
Nyntha uit de kleren, weegschaal aan. Nyntha op de weegschaal. *tromgeroffel *
10.530 gram! YES! Dat is goed nieuws! Daar zijn we heel blij mee!
Lekker aangekleed en tijd voor n bordje pap.

Om half 10 kwam Simone van de Speelkamer met de vraag of Nyntha wilde komen spelen! Ondanks dat we op de kinderarts zaten te wachten, lieten we Nyntha lekker gaan. Ze was tenslotte zo gehaald en even afleiding zou onze dame goed doen! Toen ik even voor half elf ging kijken, trof ik Nyntha aan met een auto, gravend tussen andere auto’s en niet lang daarna wilde ze op een stoere roze scooter! Ja, die speelkamer was zeker een goed idee!

Eenmaal terug van de speelkamer was het weer tijd om een hapje te eten. Dit keer een boterhammetje. Een halve boterham wist Nyntha naar binnen te werken. De rest vloog door de kamer. (Maar goed dat ze hier geen beeldopnames maken…. )
Nog steeds was er geen duidelijkheid van een kinderarts. De verpleging begon inmiddels aardig te mopperen, want zij kwam nogal in tijdnood. En in dit Ziekenhuis werken ze officieel gezien net een beleid van een bepaalde tijd waarop kindjes naar huis mogen.

De tijd verstreek en Nyntha werd alsmaar vermoeider. Uiteindelijk toch maar eens gaan vragen en al snel werd duidelijk dat het nog wel eens een uur kon duren tot de kinderarts tijd had voor visites. Besloten werd dat we Nyntha dan toch maar even een dutje zouden laten doen. En wij gingen even een luchtje scheppen. Om kwart voor 2 kwamen we terug naar de afdeling. En waarempel!  Er was een kinderarts!

Om kwart voor 3 kregen we te horen wat er besloten is.
1. Niet naar huis. In ieder geval vandaag niet en zoals het er nu uitziet ook morgen niet.
2. Nyntha wordt elke nacht bijgevoed met minimaal 250cc sondevoeding ongeacht de hoeveelheid vochtintake overdag tot een maximum van 1000cc per dag.
3. Morgen (en dit is mss wel het belangrijkste punt!) gaan ze slikfoto’s maken van de slokdarm en de maag. Deze heeft ze al eerder gehad. Hierop kunnen ze onder andere zien of de nissen nog vast zit. Een heel belangrijk onderzoek wat wel eens veelbetekenend zijn voor de verdere onderzoeken en behandelingen.

Al met al wordt morgen een HELE belangrijke dag. Belangrijker nog dan vandaag. Ze mag vannacht haar sondevoeding, maar moet morgenochtend nuchter zijn (voor het geval ze heel vroeg aan de beurt is).

En nu.. afwachten. Ik vind het spannend en ben ontzettend benieuwd wat er morgen uitkomt.

Stand vochtintake is nu 500cc. Ze is wel goed op weg. Maar nu ze standaard sondevoeding krijgt is dat ineens minder ‘spannend’.
Haar nekje gaat overigens matig. Het wordt nog n dag aangekeken. Ook daar wordt morgen eventueel weer naar gekeken.

22:00uur

Morgen om 10.30uur is ze aan de beurt! 

Rond 16:00uur kwam de kinderarts nog even binnen en deze kwam nog wat aanvullende uitleg geven. De slikfoto’s die gemaakt worden, worden gemaakt omdat men denkt dat het eten niet goed doorzakt. De grote vraag is of het niet doorzakt in de keel, in de slokdarm, in de maag of naar de dikke darm. Of dat het toch de nissen is. De uitslag van het onderzoek is allesbepalend voor het verdere plan. Van hieruit gaan we verder.

Reden dat we morgen ook niet naar huis mogen is enerzijds dat we pas de uitslag krijgen in de loop van de dag, maar anderzijds ook de hoogstwaarschijnlijkheid dat Nyntha sondevoeding mee naar huis krijgt. Hiervoor hebben we blijkbaar veel uitleg nodig, maar moet er ook voeding en een pomp besteld worden. Om dit goed te laten verlopen is het beter voor ons en vooral voor Nyntha om dit rustig te laten verlopen en een dag extra te wachten en niet voor woensdag te gaan. (Allemaal afhankelijk van wat er uit het onderzoek komt morgen.)

Zoals gezegd. Half elf is ze aan de beurt. Ze moet nuchter zijn. 

Eindstand vocht vandaag was 725cc. Dus wordt ze 275cc bijgevoed met sondevoeding. 

Op naar morgen…