Dag 4 in het AZM

14.30uur
Een laat eerste blogje vandaag, maar ik zat eigenlijk te wachten op de kinderarts en dacht eraan om dat gelijk mee te nemen, maar die is er nog niet en het is inmiddels half drie. Dus dan maar toch een blog en dan volgt er maar later een update.

Vanochtend was Nyntha net wakker toen ik bij haar kwam. Ze had een warm flesje melk van de verpleging gekregen, dus ze was al lekker verwend. Na een dikke knuffel van Mama, was het tijd om.een bordje pap te maken. 60 Cc wilde Nyntha daarvan hebben, iets meer dan gisteren, dus gematigd tevreden. Alle beetjes helpen, toch?
Al snel na het bordje pap hoorden we een bekende stem! Papa! Natuurlijk moest er ook even met Papa geknuffeld worden en  toen vond Nyntha dat het tijd was om even aan ons te demonstreren wat de bijwerkingen waren van de antibiotica.

We hebben gelijk even getest of dat afrollen  van die rompers werkt. Nou, ik vind het maar niks. Met een schaar is handiger, want deze romper was even goed niet meer te redden, zo smerig en vies was deze romper!

Toen Nyntha in de stoel zat viel het Erik en mij op dat Nyntha haar nek niet goed naar links draaide. Als ze naar links wilt kijken, draait ze haar bovenlijf mee. Onze eerste gedachte was eigenlijk dat de sonde gewoon te vast geplakt zat op haar rug, dus *pulk pulk pulk* en maar eens even afwachten. Wel even overleg met de verpleging uiteraard en zij zei eigenlijk hetzelfde. Even afwachten.

Om 10 uur was het tijd voor het middag/ochtenddutje van Nyntha en daar heeft ze dan ook gretig gebruik van gemaakt! Toen ik om 1 uur terugkwam, kwam de verpleegster gelijk naar me toe. Ze had me nog willen bellen. Ze was een paar keer wezen kijken of ze nog wel leefde, want ze sliep zo lang!!! Tja, voor ons niks vreemds.. Ik heb Nyntha uiteindelijk ook maar wakker gemaakt, want willen we nog enige kans maken qua vocht, moeten we de tijd wel optimaal benutten.

Tijd voor weer eten. Even een beetje brainstormen, want wat is wijs. Toch gekozen voor een bordje pap, want daar zitten calorieën in. Nyntha vond dat wat minder. Die wilde een Pyamapapje en daarna vond ze die pap zeker geen goed plan meer!
Een banaantje daarentegen? Dat vond Nyntha wel een heel goed idee!!!

Samen met de verpleging nog eens naar de nek gekeken en dat blijft toch hetzelfde. Waarschijnlijk is het gewoon een doodeenvoudige stijve nek, maar voor de zekerheid komt er wel een arts naar kijken.

Qua vocht is de stand nu om kwart voor 3 395cc. Ze kan het halen, maar het wordt wederom krap aan. Zo maar eens wat fruit proberen. En eens kijken of we zo wat vocht kunnen inbrengen.

Wordt vervolgd maar weer?

Een ding over evt sondevoeding thuis weet ik wel al. Dat zou dan met een pomp zijn net als hier.. Raar idee… Niet teveel bij stilstaan en gewoon afwachten.. toch?

20:45 uur

De kinderarts is nog langs geweest en na een heel lief en grondig onderzoek is de conclusie dat het waarschijnlijk spierpijn is. Spierpijn door het flauwvallen bij het braken gisteren. Ze viel toen met een “klap” rechts naar voren en het lijkt erop dat haar spieren daar een tik hebben gehad. Er waren verder namelijk geen aanwijzingen te vinden. Nyntha wordt verder wel extra in de gaten gehouden hiervoor. Mocht de stijfheid erger worden of ze krijgt koorts, dan gaan ze verder kijken, maar voor nu zijn er dus geen zorgen. Gewoon even aankijken.

Qua eten ging het heel voorspoedig en at ze rond 3 uur 250cc fruit en met het avondeten nog eens een half potje avondeten. Haar Pyamapapje dronk ze maar 65cc van. Uiteindelijk hoeft ze maar minimaal aangevuld vanavond, maar om de kans op bijkomen wat te vergroten is er voor gekozen om haar vanavond wel weer bij te voeden met sondevoeding. 

Morgen wordt een spannend dagje. In meerdere opzichten. Dan gaan we haar weer wegen en gaan we dus zien wat de afgelopen dagen hebben gedaan, maar hopen we ook wat meer duidelijkheid te krijgen over wat het toekomstige plan wordt. En morgen weten we of we weer terug naar het Venrayse gaan. Al met al, een dag met hopelijk antwoorden. 

Kom maar op maandag!!!