Dag 3 in het AZM

09:00 uur

Om even voor achten kwam ik bij Nyntha en trof ik een Nyntha in diepe rust aan. Nog lekker aan het slapen dus zo zachtjes mogelijk even bij haar gaan zitten.
De buurman was wel wakker en daar was al voorzichtig wat leven in de brouwerij.

Toen de verpleging eenmaal kwam, was Nyntha ook zo wakker. Na een korte evaluatie van de nacht, werd me verteld dat ze super had geslapen. Goed doorgeslapen en eigenlijk was het prima gegaan. In de nacht was de sondevoeding aangesloten om het vochttekort aan te vullen van gisteren.
Omdat Nyntha toch behoorlijk last had van het inspuiten in de sonde van de antibiotica en de paracetamol werd besloten om dit vanochtend via de pomp te doen. Dit maakt ook duidelijk verschil moet ik zeggen! In de tussentijd kon ze nog ff lekker bij Mama

Ze wilde zojuist met moeite een beetje pap. 50 cc heb ik er met heel veel moeite in gekregen. Daarna gelukkig nog 60 cc Pyamapapje. Nu hopen dat ze vandaag beter gaat eten en drinken dan gisteren.
De temperatuur was in ieder geval weer prima!

12:00

Brood! Dat gaat er niet in! Een stukje appel willen we wel proberen. En nu zit ze weer te knoeien met wat yoghurt. *vocht, vocht, vocht* We denken alleen maar vocht. Elk druppeltje is er 1.
We kunnen wel stellen dat het vandaag niet zo voorspoedig gaat als gisteren. En dat ging al niet goed. #megabaal

Maar de dag is nog lang. Er is nog hoop!

16:00

Na het dutje van een Nyntha en even een pauze voor ons, kwam ik weer bij Nyntha. Een enthousiaste “Mama!!!” klonk en daar zag ik een verpleegster hard haar best doen om Nyntha fruit te geven! Een leeg potje fruit (4 maanden) stond al op tafel. Het 2e potje werd aan gewerkt! Wauw! (Dat doet een Mama goed!) Ik heb het van de verpleegster overgenomen en met wat afleiding van speelgoed (ook al is dat tegen al mijn principes in) zit er toch maar mooi 250 cc fruit in! Tussenstand is nu 435 cc. 

Hoe we het over een half uur met het avondeten gaan doen? Lol. Zo maar even overleggen wat we daarmee doen. Maar ik ben hier heel blij mee!!! 

17:15

Dametje eigenwijs zag de yoghurt en dacht volgens mij: “Dat heb ik eerder gehad, dus dat wil ik!” Avondeten heb ik maar gelaten voor wat het was, maar Nyntha was zo overtuigd van de yoghurt, dat ik dat toch geprobeerd heb. Wel door mij gevoerd en niet zelf, want we willen wel een goed beeld van wat ze eet. Mevrouw is nogal onstuimig dus eerst vloog de yoghurt over de vloer waardoor er nog maar een half bakje yoghurt overbleef. (Voor Nyntha nog steeds voldoende) Daarna wilde ze wel eten. Spelend weer, dat wel. Toen we bijna klaar waren, zag ik haar snoetje vertrekken. En ik wilde nog wel net zeggen dat het haar laatste lepel was… Lepel gauw aan de kant, doek paraat… En dan kun je alleen maar opvangen…. En ook een deel van het fruit kwam terug. #stevigbalen En helaas ging ze toch weer even “out” tijdens het braken. Verpleging gebeld. Deze heeft genoteerd wat genoteerd moest worden. Opruimen was er niet veel, aangezien alles netjes in de doek zat. 

Maar ik blijf positief. Het grootste deel van het fruit zit nog binnen. En dat is toch nog steeds vocht. Ze houdt het spannend, onze dame…

21:00uur laatste update (neem ik aan)

Na de yoghurt wist Nyntha toch nog goed te drinken. Eerst een flesje melk van 80cc en erna een fles Pyamapapje van 90cc. Dat bracht haar vochtintake voor vandaag op  675cc.  Maar het braken wordt eraf gehaald en dat was 105cc. (Handig, dat opvangen…) Dan komen we dus weer uit op 570cc en dat betekent voor vannacht wederom sondevoeding. Dit keer een aanvulling van 180cc. Iets meer dan gisteren. *bummer*

Vanavond ging ze in ieder geval rustiger slapen. Dikke knuffel van Papa, dikke knuffel van Mama. Konijn, Nijn en dr tutje en Woezel die zn liedje speelt. Welterusten lieve Nyntha, tot morgen! We houden van je! ♡♡