Uitslag gastroscopie/biopten en checkup kinderarts! :-))

Ja! Een titel van een blog net een BIG smile erachter!

Gisteren was het tijd om bij de kinderarts op controle te gaan en ook zouden we moeten wegen. En we zouden de complete uitslag krijgen van de gastroscopie en de biopten. Alles bij elkaar was het best spannend, maar we gingen er best met een goed gevoel heen. Nyntha is al dagen vrolijk, blij, speels en eet hartstikke goed.

Aangekomen in het AZM was het tijd om te wegen. Met de buggy de gang in en Nyntha zei al: “Ja! Wegen!” Uitkleden, verpleging kwam eraan, Nyntha op de weegschaal en….. YES! 11820 GRAM! 485 gram aangekomen in 13 dagen tijd!!!!!!!
Ik zei:”Joepie de…..” en Nyntha: “Koeeeee!!!” 😂😂😂

Met een heerlijk gevoel gingen we de wachtkamer al in. Bijgekomen! Wauw!!!!!

Toen riep de arts ons binnen. En die was eigenlijk net zo enthousiast als wij! Niet dat ze met die 485 gram er al is. Nee, we moeten de extra voedingsstoffen blijven geven, want ze zit nog steeds aan de -1 lijn. Maar ze is wel de goede kant op aan het gaan.
En de uitslag? ALLES IS GOED!!!! En de Antagel mogen we afbouwen en dan zelfs helemaal mee stoppen! Dan hoeft ze alleen nog de macrogol voor de darmen. Dat is iets wat ze wss ook niet zonder zal kunnen als ik kijk naar Ymke en naar mezelf, maar als dat alles is?

Toen hebben we nog gesproken over haar maaltijdpatroon en slaappatroon. Omdat Nyntha zo heel veel slaapt, middagdutje van 4,5 tot 5 uur, en nachten van 20:00-20:30 tot 10:00uur wilt de kinderarts puur voor de zekerheid wel de ontlasting nog nakijken, omdat ze daar uit kan halen of Nyntha voldoende energie uit haar voeding haalt om de dag door te komen. Ze vermoed eigenlijk dat de uitslag helemaal oké is, maar het is simpel om na te kijken, dus gaan we het wel nakijken. Het kan maar gecheckt zijn.
Door haar vele slapen mist ze namelijk een goed maaltijdmoment, wat toch wel weer op haar gewicht gevolgen kan hebben.
Tis niet echt iets waar wij ons zorgen om maken.

Na meer dan 2 jaar, want tenslotte begon het gedoe in Maastricht al in februari 2013 met de 20 weken echo, zijn we gisteren echt met een heerlijk gevoel buiten gestapt bij het AZM. Nyntha doet het FANTASTISCH! We hebben een goede uitslag, haar operatie lijkt geslaagd en de nissen doet wat hij moet doen. Ze kan vrijwel alles eten wat we haar aanbieden. We hebben een heerlijke, vrolijke, blije, eigenwijze, koppige, lieve, mooie peuter die over 3 dagen al 2 jaar lang ons leven zo geweldig mooi maakt!

En nu, 3 dagen voor haar 2e verjaardag is ze dan eindelijk op een punt dat ze ECHT een peuter kan zijn. En dat wij ECHT gewoon kunnen genieten en het zorgen een beetje los kunnen laten en gewoon Papa en Mama kunnen zijn. Eindelijk! ♡