Toch nog uitstel… En een updateje van dag 6

20:00uur
Poeh, mopje houdt ons wel bezig. Vanavond met verschonen zag ik dat haar navel nat was. Verpleging stond gelukkig op de kamer, dus deze kwam gelijk kijken. Zij is in het dossier gaan kijken en het vermoeden is voor dit moment dat de blauwe plek (hematoom) zijn weg naar buiten zoekt via de navel. Blijkbaar is dat de eerste plek waar vocht naar buiten gaat. Het is een vieze bruine drab die z’n weg naar buiten zoekt. Daarnaast lijkt de navel nu rood te worden. Voor nnu wordt er even niks mee gedaan, maar morgenochtend (of eerder indien nodig) gaat de chirurg de wondjes opnieuw goed bekijken en de pleisters vervangen. Ik geloof dat ik HEEL erg blij ben dat we nog in Maastricht zijn. Anders was het vanavond nog een ritje naar Maastricht geworden. Brrrr.. 
Owja, temperatuur? 38,2. Wat een verrassing.. En het bewijs van oorthermometer vs rectaal: Oorthermometer: 37,7 vs rectaal 38,2. Ik bedoel maar… 
Op  naar morgen en eens zien wat morgen brengt… 
Helaas toch nog een nachtje blijven.
Niet vanwege de koorts, waar mama bang voor was, maar om een reden die we niet aan zagen komen:
Tijdens de operatie zijn haar darmen stilgelegd. Afgelopen dagen zijn die mèt medicatie op gang gebracht. Gezien de 2 behoorlijke stinkluiers, werkt dat prima.
Nu wil de chirurg de medicatie stoppen, en moet Nyntha zelf laten zien dat haar darmen op gang komen.
Wij hadden dit niet aan zien komen, en het is wat dubbel. Maar beter nu een dag langer blijven, dan ergens komende week terug naar het AZM omdat het nog niet helemaal goed is.
Andere ziekenhuizen kunnen hier namelijk niks mee, omdat die deze operatie niet uitvoeren/kennen.
Een dagje geduld dus nog…..