Telefonisch consult Kinderarts en uitslag ontlasting

Vandaag kregen we de uitslag van de ontlasting die we hadden opgevangen en zouden we Nyntha zelf thuis nog een keer wegen op onze eigen weegschaal. (Bij thuiskomst en vanochtend)

Dat wegen thuis is natuurlijk lang niet zo nauwkeurig als in het ziekenhuis, maar het ging om een beetje een schatting te hebben.
De eerste weging was 11,5 kilo. Eigenlijk gelijk aan de weging het Ziekenhuis.
Nieuwsgierig als ik ben, had ik haar donderdag ook nog eens op de weegschaal gezet en toen leken we voorspoedig te gaan! 11,6 kg!
Vanochtend was het dan het uur U. Kleertjes uit en Nyntha op de weegschaal. Grmpf…. 11,4 kg. Diepe zucht. Omdat ik het niet geloofde. “Ze houdt zich vast ergens aan vast!!!” Nog maar een keer.
Maar helaas, weer 11,4.
Dan moeten we het daar mee doen hè?

Nog maar net beneden belde dr van de Neucker. Ook zij was niet zo blij met het gewicht en besloten is om dan toch de kinderdrinkvoeding op te gaan starten. Alle huis, tuin en keuken-trucjes werken niet voldoende. Zelfs het bordje pap voor het slapen gaan werkt niet.
En het is niet dat Nyntha het niet goed doet, niet vrolijk is, ze er slecht uit ziet, maar we moeten deze spiraal doorbreken. En liever met drinkvoeding dan met sondevoeding, toch?

Maar, laten we het blogje even positief afsluiten. De ontlasting en de uitslag was helemaal prima. Ze gingen deze erop onderzoeken of ze voldoende energie haalde uit haar voeding. Dat doet ze. Alles wat ze uit haar voeding kan halen, haalt ze eruit. Dus dat is heel erg fijn. Dat ze veel en lang slaapt, komt dus in ieder geval niet doordat ze niet voldoende uit haar voeding haalt! Dat is heel fijn! En daar was de dokter ook heel erg blij om.

Over anderhalve week hebben we weer contact met de kinderarts. Weer even zelf wegen thuis. En dan zijn we dus al bezig met de drinkvoeding.