Het 2e bezoek aan de KNO-arts en de gehoortest

Deze blog was beloofd, maar ik wist niet goed wat ik er mee moest. Enerzijds omdat het een hele rare week was de afgelopen week, maar anderzijds en vooral omdat we eigenlijk geen steek wijzer zijn en het bezoek aan de KNO-arts misschien nog wel meer vragen en geen antwoorden heeft opgeleverd.

Daar gaan we.. Zoals afgesproken mochten we ons eerst melden voor de gehoortest. We hadden werkelijk geen idee van wat we ons daarbij voor moesten stellen.

Ik zal proberen er een voorstelling van te schetsen:

 *Het is een geluidsdichte kamer met een hoekig meubel waarin geluidsboxen en tvschermen zijn weggewerkt. Aan de achterkant van dit meubel zit de audicien die de apparatuur bedient. Aan de andere kant, in het exacte middelpunt van de 2 luidsprekers is een stoel geplaatst waarin we Nyntha moesten zetten. (Een simpele eetstoel van IKEA) 
Er is een 2e audicien aanwezig aan de kant van Nyntha welke zorgt dat Nyntha bij de les blijft. 
Wij mogen gedurende de gehoortest gewoon aanwezig blijven. 

Gedurende de eerste test worden er verschillende tonen in verschillenden toonhoogtes afgespeeld en op verschillende volumes. Audicien 2 leidt Nyntha stil af met blokjes. Tvscherm rechts gaat dan aan en de bedoeling is dat ze naar links kijkt op het moment dat er links geluid klinkt. En omgekeerd. Na de verschillende tonen wordt de test ‘herhaald’ met muziek. 

Wanneer de beide audiciens het idee krijgen dat Nyntha niet helemaal correct reageert willen ze met een apparaat testen of er vocht achter het trommelvlies zit. Dit moet met een apparaat gebeuren dat voor een korte periode op/in haar oor moet worden gezet. (Vergelijkbaar met een oorthermometer) Na meerdere pogingen, blijkt dit niet te lukken. 

Dan wordt er weer een andere test geprobeerd. Aan de rechterkant reageert Nyntha prima. Links echter, lijkt Nyntha niet tot nauwelijks te reageren. Na verschillende keren proberen bijft dit resultaat gelijk. 
Erik is niet overtuigd en knipt links van Nyntha in zijn vingers. Hier reageert ze wel gelijk op. Andere toonhoogte? Bekend geluid? Het is ons niet duidelijk. Al met al gaan we met een beetje raar gevoel naar buiten. Afwachten op de KNO-arts. *

Om 13:00uur hadden we een afspraak met de KNO-arts. Natuurlijk waren Erik en ik allang vergeten dat we JA hadden gezegd tegen een onderwijs-spreekuur. Dat houdt eigenlijk in dat er eerst een student Nyntha helemaal nakijkt en met ons alles doorneemt. Zij gaat dan haar bevindingen met de arts bespreken, die komt dan Nyntha nog een keer onderzoeken en dan heb je pas een conclusie. Normaliter.

Dus de studente had Nyntha onderzocht, ze ging overleggen. Even later kwam de arts erbij. Deze onderzocht weer en met de resultaten van de gehoortest erbij, schrokken we wel.
“Mogelijk gehoorverlies” was de conclusie. Hoewel Erik en ik er eigenlijk heilig van overtuigd zijn dat Nyntha prima hoort, is de KNO-arts er niet 100% gerust op.
De vorige KNO-arts had gesproken over het inbrengen van buisjes in de oortjes van Nyntha, maar deze KNO-arts was niet helemaal overtuigd dat dit de oplossing zou zijn. Hij wilde dit dus even gaan overleggen met het hoofd van de afdeling.

Inmiddels hadden we al zoveel zitten wachten, dat ook Nyntha het wel beu was. Nyntha zette daar, tijdens dat wachten, gewoon haar allereerste ECHTE stappen! En dat ik ze ook nog op film heb! UNIEK en bijzonder!

 Niet veel later kwam ook deze arts mee en ook deze arts wilde Nyntha nog even onderzoeken. Zij zag op dit moment geen reden om buisjes in te brengen bij Nyntha. Wel adviseerde ze om te overleggen met Dr vd Neucker, onze kinderarts. Als de kinderarts toch over wilde gaan tot de buisjes, dan zou het alsnog gebeuren. Maar dat moeten we dus afwachten. Of er moet in de tussentijd ineens een oorontsteking opduiken of een zware verkoudheid. Maar dan moesten we gelijk aan de bel trekken.

Op dit moment betekent het dus eigenlijk dat we AZM-technisch even stil liggen. Er staat een telefonisch consult gepland voor 13 november met de KNO-arts. Dan heeft deze contact geahd met de kinderarts. Of we voor die tijd nog in Maastricht komen is geheel afhankelijk van hoe het met Nyntha gaat. De afspraak van: Temperatuur boven 38.5 > Maastricht staat nog steeds en met een snipverkouden Nyntha op het moment weet je het maar nooit. Maar gepland staat er in ieder geval even niks.
De temperatuur van Nyntha blijft helaas ongewijzigd. Niet sky-high, maar wel te hoog. Maar wat doe je er aan? Helemaal niks. Oorzaak? Blijft onbekend. We zullen doorgaan. Tot we ooit een keer duidelijkheid krijgen.