Een plan! En een geplande opname.

2 Weken geleden stond er een bezoek aan de mdl-arts op de planning. Tijd om een gedegen plan te maken voor de toekomst. Dit was eigenlijk de hoofdzaak, want we weten dat er geen onderzoeken meer mogelijk zijn die meer duidelijk kunnen maken dan wat we nu al weten.

Een week voor de afspraak was Nyntha weer volledig vastgelopen, dus dat we een goed plan moesten hebben werd die dag wel bevestigd. Omdat we toen ook contact hadden gehad met Maastricht, was de arts hier gelukkig ook van op de hoogte.

Na kort onderzoek, gesprek en de alternatieven bespreken kwamen we eigenlijk tot de conclusie dat er weinig andere opties op zitten dan elke 2 maanden een darmlediging inplannen. Zo voorkomen we dat Nyntha volledig vastloopt en dat ze overbodige en overmatige pijn krijgt. En zo hoeven we thuis ook zo min mogelijk medische handelingen uit te voeren.

Darmspoelen en hoogopgaande klysma’s kan ook, thuis, maar we willen thuis een veilige haven houden. En gelukkig worden we daarin volledig gehoord.

De eerste keer staat gepland in het eerste weekend van juni. Dan is ze voor haar 6e verjaardag helemaal fris en fruitig ;-).

Bijkomend kno-probleem met haar bloedneuzen kunnen we ook aanpakken aansluitend aan dat weekend. Op maandag 3 juni wordt ze hier, onder narcose, aan geholpen. En als haar darmen daarna gewoon goed werken, mag ze dan mee naar huis.

En dan gaan we dat plan voortzetten. (Alleen dan zonder die neus elke 2 maanden ;-)).