Check-up bij de chirurg!

Chirurg. Dat klinkt ineens zo eng. Maar we gingen er niet heen voor een operatie, maar wel omdat deze het beste zou kunnen beoordelen of er bij Nyntha sprake zou kunnen zijn van littekenweefsel op de plekken waar ze in het verleden geopereerd is. Reden dat hier naar gekeken wordt, is omdat ze altijd zeer gepositioneerde pijn aangeeft aan haar navel. En aangezien er in haar darmen geen anatomisch probleem gevonden is, wilde de mdl-arts toch even verder kijken.

De chirurg had snel door dat Nyntha inderdaad heel goed de plek wist aan te geven waar ze pijn had. En de pijn die ze aangeeft, met de uitstraling naar rechts kan 3 dingen betekenen. (Althans, ik heb er 3 onthouden. Hij noemde ergens punt 4, maar ik ben dan toch echt punt 3 vergeten)

1. Een navelbreuk. Deze zou dan pijn veroorzaken als de buik zich opblaast (jup) en als er op gedrukt wordt (dubbel jup). Is te herstellen.

2. Littekenweefsel. Veroorzaakt door de operatie op haar 1e verjaardag. Is te herstellen, maar elke operatie om dit te herstellen, geeft weer kan op nieuw littekenweefsel. Dus de vraag is of dat wijs is. Het wordt namelijk ook soepeler naarmate ze ouder wordt.

3. Een of ander moeilijk woord dat te maken heeft met de blinde darm. Uitleg: Harde ontlasting die zich in de blinde darm heeft genesteld en die er niet uit kan en die af en aan irritatie veroorzaakt. Dit zou de pijn rechts verklaren, altijd op dezelfde plek. Niet de pijn aan de navel. Is uiteraard ook te verhelpen.

Plan du campagne; Een echo van de buik die nummer 1 en 3 kan laten zien. Nummer 2 helaas heel erg moeilijk. Deze echo staat gepland op 13 februari.

Diezelfde dag krijgen we ook de uitslag en afhankelijk daarvan een vervolgplan, ook als het deze 3 dingen niet zijn. We zullen doorgaan ;-).