De uitslag en de dagen daarna

Vorige week donderdag kregen we de uitslag van het pH-metrieonderzoek. Uit dit onderzoek zou duidelijk worden of Nyntha wel of niet zure reflux had.
Wat wij eigenlijk al een beetje vreesden werd bewaarheid. Nyntha heeft geen zure reflux. Dat was voor ons wel even schrikken. Al was het  voor de arts volgens mij niet helemaal duidelijk welk kindje ze nu voor zich had, want als advies gaf ze aan ons: “Gaat u de voeding van Nyntha nu maar indikken.”
Na een korte opfriscursus van Mama naar dokter was ze weer helemaal bij en stonden we weer op een lijn. Het was weer duidelijk dat bij geen zure reflux eigenlijk een volgende stap het chirurgische traject zou zijn in verband met het maagbreukje. Maar Dr. van de Neucker was het met ons eens dat een operatie wel heel drastisch is een een pH-metrieonderzoek, hoewel het 24-uur duurt, toch een momentopname is. Alle symptomen wijzen namelijk wél op zurereflux. Met dat in ons achterhoofd besloten we om toch medicijnen te gaan proberen.

Na een hele middag over en weer gebel tussen apotheek in Venray, Poli kindergeneeskunde in het AZM, Apotheek in het AZM, Apotheek in Venray, Apotheek in het AZM, Apotheek in Venray, Apotheek in het AZM en uiteindelijk een verlossend telefoontje ván de Apotheek in Venray dat de medicijnen binnen zouden komen op vrijdag, mochten we vrijdag de medicijnen van Nyntha ophalen bij de apotheek. Even een ruime 50 euro afrekenen en vol goede moed zijn we gestart.

Inmiddels is het dinsdag. Hebben we maandag telefonisch contact gehad met de kinderarts, omdat Nyntha obstipatie had gekregen en nu dus, naast de motilium en de Nexium ook nog Movicolon krijgt. Met haar ook overleg gehad over het gelige uitzien van  Nyntha. Daarna een afspraak gehad met de huisarts. Deze liet ons gelijk bloedprikken voor de leverwaardes en gelukkig waren deze waardes allemaal dik in orde.

Nu is het afwachten op donderdag. Donderdag hebben we weer  contact met de kinderarts voor verder overleg. Ons idee is dat het niet helpt. Nyntha blijft haar eten opboeren. Het ruikt nog steeds ontzettend vies uit haar keel. Het lijkt alsof ze haar  eten vier, vijf keer eet. Tussendoor lacht ze, is ze vrolijk. En met momenten huilt ze.
Inmiddels begint ze weer wat te niezen, dus ik voorspel dat er weer een verkoudheid of hoe ze dat tegenwoordig zo mooi noemen, een bovenste luchtweginfectie, aan zit te komen. Time for some action. Laat het maar snel donderdag worden. Geef ons alsjeblieft de oplossing voor ons meisje. Help ons kanjertje.