De babykamer

Als er een kindje komt, is het meestal ook zo dat er een babykamer ingericht moet worden. In ons geval is dat natuurlijk niet anders, alleen is het bij ons zo dat de kleine Uk de kamer gaat delen met Ymke. Voor Ymke betekent dat dat ze een stukje van haar kamertje moet opofferen. Nadat Erik en ik menige keer op de kamer van Ymke hebben staan debatteren, discussiëren, twijfelen en puzzelen, waren we er 2 weken geleden dan eindelijk uit hoe we het wilden gaan doen. Zorgen dat wij ruimte hadden om met de kleine bezig te zijn, maar ook zeker zorgen dat Ymke ruimte overhield zodat ze wel nog lekker kon spelen op haar kamer. Best een uitdaging, aangezien haar kamertje geen erg grote kamer is, maar we zijn eruit!
Vorige week Ymke verteld dat haar bed verplaatst zou worden, waar het bedje van de baby kwam te staan en dat we binnenkort gingen doen. Vanochtend Ymke bij me geroepen, haar verteld dat Erik vandaag echt aan haar kamertje ging beginnen en dat vanavond haar bedje op een andere plek in de kamer zou staan. Overleg gepleegd over wat er met haar K3-poster moest gebeuren, wat er met haar Hello Kitty poster ging gebeuren en toen konden Erik en ik aan de slag.

Stapje voor stapje, meubelstukje voor meubelstukje werd er verplaatst. Alles wat van zijn plek afging bracht een stoffige vloer in beeld, dus werd het stofzuigen. Gelukkig kan ik dat heel goed op mijn kont zittend.

Het resultaat is geweldig. Hoewel het nog niet helemaal af is, is het wel echt een mooi stukje van de kamer geworden. Ymke heeft nu ook eindelijk haar schilderijtjes hangen en zo is de kamer toch voor een groot deel klaar. En ik ben blij.

Dat de kamer nu klaar is,  maakt het allemaal nog echter. Niet dat het nog te ontkennen viel, maar nu staat er echt een bedje. Erik en ik stonden ook even aan het bedje en zeiden tegen elkaar dat alleen die kleine Uk nog ontbrak. Ons kleine wondertje!

Nah, om het met jullie te delen, hieronder dan een kleine impressie aan de hand van wat foto’s.

Het bedje.. NU nog opgemaakt, zonder kleur. Tja.. geslacht moet nog ff een verrassing blijven. 😛

Commode, aankleedkussen en de eerste sokjes. Ymke’s schilderijtjes nog op de plank.

Overall-view gezien vanaf de deur. Incl stukje Ymke’s bedje 

Wederom Overall-view

Het bedje van Ymke met  Koekiemonster, Ernie en het bedje van Uk

En nog een om het af te leren. <3


Donderdag mogen we weer naar de gynaecoloog. Eens kijken wat deze ons te vertellen heeft! Het zal niet veel spannends zijn, aangezien hij enkel kijkt naar hoe het met mij gaat en we volgende week weer naar Maastricht mogen om echt naar de kleine te kijken. 

One Reply to “De babykamer”

Comments are closed.