Dag vier in het AZM.

Tweede dag na de operatie.
Het tijd lijn idee houd ik er maar even in. Houdt het voor ons ook overzichtelijk. Denk ik…
22:00uur
Vanavond om 8 uur was de temperatuur wederom opgelopen en hij komt toch akelig in de buurt van die 38.5. Na de zetpil was hij nu inmiddels 38.3. Wat ik van de verpleging heb begrepen is dat ze vanag 38.5 onderzoek gaan doen zoals bloedprikken, omdat er dan toch meer lijkt dan naweeën van de operatie. We zullen het zien. Straks, rond twaalven, ga ik toch nog maar eens bellen om te informeren hoe haar temperatuur is, want echt gerust ben ik er niet op. Ik heb alle vertrouwen in de kunde van de chirurg en haar buik voelt soepel. En de movicolon heeft echt super gewerkt, dus haar buikje is ook minder dik. Maar die stomme, stomme koorts!!! 
Qua vocht heeft ze vandaag helaas de liter niet gehaald. Hierover hebben ze ook even overleg gehad, maar omdat het de eerste dag is dat ze op haar eigen pyamapapje zit, kijken we het aan. Morgen mogen we heel misschien, als de chirurg akkoord is, met fruit beginnen. Ik vind het bizar. Ons is gezegd dat dit allemaal pas mocht na anderhalf a twee weken en nu is al na 3 dagen! Waarom vertellen ze ons dan eerst zoiets totaal anders?! 
Maar goed. We zullen het morgen maar eerst eens afwachten. Nyntha was vanavond doodmoe. De koorts speelde haar duidelijk parten. Ze keek niet meer helemaal fris uit haar oogjes, was een beetje aan het lallen en wilde alleen maar liggen. En voor hen die ons meisje kennen, weten dat Nyntha liggen niet het meest leuke vindt. 
Al met al is er vooruitgang, maar is het de koorts die vooral bij mij zorgen opwekt. De verpleging deelt die zorgen wel, maar de chirurg is vooralsnog niet ongerust. Maar de koorts moet niet gekker gaan doen… We zullen het gaan zien. Wordt vervolgd… Maar hopelijk niet meer vandaag. Welterusten! 
14:00uur
Nyntha mag naar dik vloeibaar. Maaarrr heel langzaam. Net heeft ze pyamapapje ‘puur’ gehad en je zag haar zichtbaar genieten. Dat is nu ook het gene wat ze even krijgt. Pyamapapje. Als ze daar nu goed van drinkt ( 2x 250cc minimaal) gaan we pas verder. Het gaat allemaal sneller dan ons van tevoren werd verteld, maar we zien het maar als iets positiefs. Nyntha lijkt het vooralsnog goed aan te kunnen. Ze moet de vezels hebben om haar darmen goed aan het werk te zetten.
Go Nyntha!
13:00uur
De chirurg is eindelijk langs geweest. Deze heeft me/ons wel wat gerust weten te stellen. Hij vindt Nyntha heel goed uitzien voor een kindje wat twee dagen geleden een Nissenoperatie heeft gehad. De koorts hoort erbij, zolang deze onder de 38.5 en zelfs dan maakt hij zich niet direct zorgen. De opgezwollen buik is lucht en deels obstipatie. Nu krijgt ze movicolon en hopelijk krijgt ze dan weer wat ruimte in haar buikje. Zoals de chirurg zei: “Boven kan ze het niet kwijt, maar beneden ook niet. Dan ga je je niet lekker voelen…”
De bobbel bij haar navel is vocht van de operatie. Ziet er niet uit alsof het niet hoort.
Qua voeding hadden we al een voorsprong en deze zet zich voort. We mogen al een voorzichtige start maken met dik vloeibaar. Pyamapapje hebben we 50/50 aangelengd met Nutrilon. Ze drinkt het niet van harte. Ze voelt zich gefopt, lol. De chirurg denkt dat de operatie geslaagd is en niet te strak of te los zit.
Hoe het zich voortzet, geen idee. We kijken het aan. Ze is nu even met Papa aan het wandelen en kletsen over de gang. Heeft de hele ochtend geslapen. Is nu eindelijk eens wakker. Hehe.
08.15uur
Damn you thermometer! 38.1! Dat hadden we niet afgesproken! Zetpil erin. En dametje drinkt maar 70cc.
Een positief iets aan t begin van de dag! De sonde is eruit!!!!!!! En infuus afgekoppeld!!!! Hopelijk ook snel het infuus eruit!