Dag 2. Weer in t AZM.

Nyntha heeft een goede nacht gehad. Lekker rustig geslapen, beter dan thuis! Een hele kleine plasluier, maar alle kleine beetjes helpen! (Zei de mug en ze plaste in de zee…)

Vanochtend wederom antibiotica en paracetamol en met deze combinatie lijkt Nyntha geen pijn te hebben en speelt ze ook fijn. We zijn dan ook zelfs even naar de speelkamer geweest!

image

Je zou haast even vergeten dat ze ziek is! Maar heel reëel gezien, is het besef er dat de paracetamol alle pijn wegneemt en de koorts onderdrukt en dan speelt ze wel. Feit blijft dat eten niet wil.

Vanochtend heeft ze WEL een beker ranja gedronken! Voor hen die Nyntha kennen weten dat dat eigenlijk een wonder is, want Nyntha drinkt eigenlijk nooit ranja. Maar vanochtend gewoon een hele beker! En wij zijn er heel erg blij mee!!! Brood wilde ze echter niet. Net als n plakje ham. In haar mondje: “Hmmmm, lekker Mama!” En na wat sabbelen en kauwen kreeg ik het terug. Het doorslikken wilt nog niet. Maarja, dat heeft tijd nodig, want de antibiotica moet ook nog goed aanslaan.

Vanochtend stond Nyntha’s eigen kinderarts aan het bed. Besloten is dat Nyntha sowieso tot morgen blijft om te kijken hoe de antibiotica aanslaat, of ze goed gaat en blijft drinken en plassen en hoe het verder met haar gaat. En als ze ontlasting heeft gehad wordt deze op kweek gezet in te kijken of daar nog evt bacteriën in zitten.

Een half uurtje nadat Nyntha’s eigen kinderarts kwam, stonden er weer 3 artsen. De zaalarts en 2 co-assistentes. 1 van de co-assistentes vertelde dat ze even daarvoor op de gang het kaartje van Nyntha had gelezen op de gang! “Nyntha was wel gegroeid hoor!” (In anderhalf jaar ;))

image

Hun plan week wel af van het plan van onze eigen kinderarts, maar na goed overleg is toch besloten om het plan van onze kinderarts aan te houden. Nu naar huis, terwijl ze pas 200cc binnen heeft voelt voor ons niet goed en na onze uitleg met haar voorgeschiedenis aan de betreffende arts ook niet. (Deze arts kende Nyntha nog niet) Na de uitleg sloot ze zich toch aan bij het plan de kinderarts. Eerst de vochtintake op orde en de antibiotica aanslaan. En morgenochtend kijken we verder. We blijven positief, want we hebben haar al veel ellendiger gezien. We zijn er echt op tijd bij.

Inmiddels ligt ze 3 uur te slapen dus ik ga maar weer eens bij haar kijken.
Bedankt allemaal voor het lieve medeleven. Dat doet ons goed!!!

UPDATE 21:00uur
Nyntha lijkt de stijgende lijn door te zetten. Ze heeft wat hapjes avondeten gegeten en een half toetje! Ook een 2e beker ranja is erin gegaan (en gebleven).
image

Een fijn gevoel en voor ons een teken dag de antibiotica aan lijkt te slaan. Intake is redelijk te noemen dus (530cc). Qua plassen zit ze pas op 80ml. Maar haar lijf moet natuurlijk ook reserve opbouwen ? Ze huilt in ieder geval weer met traantjes!

Morgenochtend weer wegen (toch spannend!) En overleg met de kinderarts. En ik denk ook wel lekker naar huis. Als de nacht goed gaat. En als de arts het er mee eens is.
Erik en ik zijn in ieder geval blij dat we ervoor hebben gekozen om hier te zijn met haar. Dit geeft een stuk rust voor haar en daarmee ook voor ons. Ze is onder directe controle.