14 kilo!

Ik heb even een sentimentele bui en bij Nyntha kan dat over dingen gaan als haar gewicht.

Gisteren zette ik haar op de weegschaal en die gaf een exact gewicht van 14 kilo aan! En terwijl ik naar die 14.0 sta te staren, stapt Nyntha in haar blote billen alweer van de weegschaal af en rent de gang op naar haar kamertje. “Mijn kleren zijn vies hè Mama!”
Ik sta met een brok in mijn keel. 14 kilo. Mijn kleine meisje, je doet t gewoon! Je groeit eindelijk echt zonder (noemenswaardige) aanvullingen op je voedingen! Waar je in januari nog steeds op die vervloekte (sorry) 12 kilo (en zelfs eronder) zat, heb je nu een gewicht bereikt dat mij nu gewoon tot tranen roert.
Verklaar me maar voor gek. Maar meisje, meisje wat heb jij hier hard voor geknokt!

En we zien het ook aan Nyntha. En natuurlijk is die weegschaal maar een stom getal. Maar voor ons wel een stom getal wat de bevestiging dat ze het echt ontzettend goed doet! De drinkvoeding staat eigenlijk in de koelkast als opvulling. Zo heel af en toe geven we het haar nog eens. Misschien eens per week? Waar dat voorheen 3 x per dag was. Nyntha doet het nu echt ZELF. Brood, fruit, vlees. Noem het en ik denk dat ik wel kan zeggen dat ze het eet. En ze proeft ook vrijwel alles.

Over iets meer dan een maand wordt Nyntha 3. Drie jaar. En wat is het heerlijk om nu eindelijk echt te genieten van een meisje wat zo geniet! En niet meer te hoeven zorgen!
14 Kilo… Wauw…

image