Uitslag AZM en hoe nu verder…

Vandaag kregen we de officiele uitslag van het AZM over Nyntha.
Reflux was inmiddels bekend. Daarnaast heeft Nyntha een ‘glijdend maagbreukje’. Dat houdt eigenlijk in dat het bovenste stukje van de maag, het maagdakje, omhoog schiet, de slokdarm in.
Dat met alles wat we wisten brengt ons op het volgende plan:
Er volgt een onderzoek. Een ander onderzoek genaamd PH-metrieonderzoek. Voor dit onderzoek moeten we met Nyntha naar t AZM. Dan brengen ze een sonde met een ingebouwd metertje in en daaraan een klein kastje. Deze sonde met kastje moet ze 24uur dragen. Nyntha mag gewoon mee naar huis. 24 uur later mpeten we weer terug naar t AZM om de sonde te laten verwijderen. En drie dagen daarna krijgen we de uitslag. Dit onderzoek maakt duidelijk of Nyntha last heeft van zure reflux welke de slokdarm enzo beschadigd. Als dit het geval is, wat men wel vermoed gezien de verwijde slokdarm en alles daaromheen, krijgt ze waarschijnlijk medicatie. Als deze medicatie gewoon goed aanslaat, zal Nyntha over n tijdje gewoon mee eten aan tafel.
In het meest ongunstige geval slaan de medicijnen niet aan. Dan moeten we het chirurgische traject in met Nyntha en zal het tot een operatie leiden.
Jullie snappen wel dat wij al onze hoop vestigen op de medicatie straks. Duimen jullie mee?
Voor nu doet Nyntha t gewoon goed. Vorige week bij het consultatiebureau woog ze exact 9 kg dus ze groeit prima. Het gaat op en neer. Er zijn dagen dat ze echt duidelijk pijn heeft van het eten en dagen dat het beter gaat, maar n paracetamolletje maakt het een stuk beter voor haar. Verder is t een heerlijk vrolijk kind!