Papa! Maar nu ook papier!

Tja.. we krijgen een kindje, maar zijn niet getrouwd. Dan moet je ineens veel meer regelen dan wanneer je wel getrouwd bent. Dus mochten we vandaag naar het Gemeentehuis in Venray voor “Erkenning van de ongeboren vrucht”.
Een hele mond vol en eigenlijk klinkt het heel oneerbiedig, maar het komt er op neer dat ik toestem dat ons Ukkie straks de naam van Erik mag gaan dragen en dat Erik de vader is en Erik tekent ook voor deze Erkenning. Ik vind het wel iets bijzonders. Natuurlijk weet ik dat Erik de vader is van mijn kind. En dat is hij ook als de kleine mijn naam draagt, maar ik vind het bijzonder dat ONS kindje de naam mag en kan dragen van zijn of haar vader. Van de man waar ik met heel mijn hart van hou.

Tja.. en dan heb ik dadelijk 3 kindjes met 3 achternamen. En heel standaard is dat allemaal niet, maar ik ben dan ook verre van standaard. Voor mij zijn ze alledrie even veel waard. En dat dit Ukkie straks ook “de Laat” mag gaan heten, vind ik alleen maar mooi. Een naam waar dat kleintje straks trots op mag zijn!