Logopedie en ingelaste dietiste (Verlaat blogje)

Een verlaat blogje, maar met de gastroscopie met biopten voor de deur, wil ik toch het blogje over de logopediste nog even schrijven.
Ons bezoekje aan het AZM begon, zoals we gepland hadden, met een bezoekje aan de weegschaal. Wij wegen standaard het liefst op dezelfde weegschaal om zo het minste geschommel qua gewicht te krijgen. We hebben net iets te vaak te horen gekregen dat haar gewichtsverlies “aan het verschil van weegschaal” lag.
Zo gezegd, zo gedaan. Terwijl we erheen liepen zei ik nog gekscherend tegen Erik: “Als ze is afgevallen, sla ik de weegschaal aan gort!” 
Nyntha op de weegschaal… Huh? Nyntha eraf… Weegschaal uit. Weegschaal aan. Nyntha weer op de weegschaal. Ships! Het gaat maar om een luttele 10 gram, maar ze is afgevallen. Vorige keer woog ze 11275 gram en nu 11265 gram!

 

No worries, ik heb de weegschaal niet kort en klein geslagen. We hebben haar gewicht in de computer laten zetten en zijn naar Maud, de logopediste gegaan. En ondertussen al besloten dat we na afloop langs de diëtiste zouden gaan.

Maud was dik tevreden over hoe Nyntha het deed en meer dan blij verrast om ons mooie meisje te zien zonder sonde! (Nog steeds trouwens!) Ook de ontwikkeling van wat ze kan eten en welke structuur was een vooruitgang die, zoals Maud zei: “Een ontwikkeling die ze maar zelden tot nooit zag bij sondevoeding kindjes! ” *trots*

 

Haar taal- en spraakontwikkeling deed het ook super. Maar Maud was het met ons eens. Overleg met de diëtiste was een goed idee.
Een vervolgafspraak bij de logopediste was (voor nu) niet nodig!

Toen gingen we op weg naar de diëtiste. Zonder afspraak, op hoop van zegen. En wat zijn wij toch altijd weer blij met de superservice in het AZM. We werden er gewoon tussen gezet. Er werd een diëtiste opgeroepen die plek en tijd maakte voor ons. Het dossier van Nyntha erbijzocht. Zich inlas en de tijd nam om ons te helpen.
Samen hebben we afgesproken dat we vrijdag, 5 juni, bij de opname, Nyntha eerst gaan wegen en meten. De diëtiste komt dan op de afdeling even bij ons langs en afhankelijk van wat daar uitkomt wordt er al dan niet een plan gemaakt. 
We gaan er natuurlijk vanuit dat alles goed is, maar extra checkup is nooit verkeerd.
Al met al doet ons meisje het prima! We zijn beretrots op haar! 
Ten tijde van schrijven van dit blogje (2 juni 2015) is Nyntha nog steeds sondevrij, spelen er wel wat darmprobleempjes en wat schommelingen in haar temperatuur, maar doet ze het eigenlijk super. Op naar 5 juni! En hopen dat ze zonder problemen  door de gastroscopie heen rolt. *fingers crossed*