Lactose-ademtest. Flop of nop?

Het eerste van een reeks onderzoeken stond vandaag op het programma. Een onderzoek wat antwoord kon gaan geven op de vraag: “Waardoor heeft Nyntha altijd een bolle buik en zoveel lucht in haar buik?”

Dit onderzoek was eigenlijk een soort lactose-allergie test, maar dan meet deze of de darmen lactose omzetten in lactase of dat de darmen hier waterstofgas van maken.

De dag voorafgaand aan het onderzoek, gisteren dus, moest Nyntha een streng dieet houden. Ontbijt en lunch mochten uit niet meer bestaan dan beschuit of wit brood met dieethalvarine en 48+ kaas of jam. (Max 2 sneetjes brood of 4 beschuitjes). Avondeten was rijst met bloemkool of wortel en kip of vis. Alles zonder kruiden of saus. Drinken mocht ze kiezen uit water en thee (zonder suiker of melk).

Nyntha at wat ze mocht eten, accepteerde dat ze niks anders kreeg… En midden in de nacht zei haar maag: “ETEN!!” En braakte gal. En dat bleef ze doen. Met als resultaat dat het drankje wat ze kreeg voor het onderzoek, ook niet volledig binnenbleef.

Het onderzoek zelf had niet veel om het lijf. Drankje drinken en dan 7 x, elk half uur, blazen. Meting sloeg echter niet uit.

Dit kan 3 dingen betekenen, waarvan wij eigenlijk hopen op het eerste:

1. Geen reactie op de lactose

2. Doordat ze te weinig binnen heeft gehad door het braken, was de meting incorrect.

3. Door de extreem trage werking van het verteringsstelsel van Nynthawas de lactose nog niet in de darmen (dunne, daarna dikke), waardoor er dus nog geen gasvorming was.

Maandag staat er een belafspraak gepland met de mdl-arts om dit en alle andere onderzoeken te bespreken. We gaan vooralsnog gewoon uit van het positieve: Geen reactie. En verder zien we wel weer wat t brengt. Nyntha deed het weer goed en heeft zich de 3 uur die we er doorbrachten heel goed gedragen.