Het AZM. Weer terug na lange tijd…

Sinds de ingreep in februari ging het met Nyntha’s darmen niet goed. Extreme obstipatie to the max. Wat uiteindelijk geresulteerd heeft in een nieuwe verwijzing naar Maastricht en vandaag dus een heeeeeeeeeeel laaaaaaaang bezoek aan t AZM.

Plan du campagne op korte termijn/acuut:

3 Dagen op rij een zgn hoog klysma in het Ziekenhuis. (1e was vandaag, morgen en overmorgen in Boxmeer)

Daarnaast onderzoeken naar de oorzaak van de slechte ‘peristaltiek’ oftewel werking/beweging van de darmen.

1. Een genen-onderzoek naar evt glutenallergie. Dit is gedaan met wangslijm, een beetje zoals met een DNA-test met van die staafjes. Als hier niks uitkomt, kan dit uitgesloten worden. Blijkt dat ze hier wel 1 van de 2 genen bij zich draagt, gaan ze hier andere, zwaardere onderzoeken voor doen.

2. Verwijzing naar de kinderneuroloog om een ‘verborgen open ruggetje’ uit te sluiten. Met helaas een aantal symptomen die hier bij aansluiten, mogen we dit niet negeren en gaan we dit ook niet doen. Waarschijnlijk valt t allemaal mee, want de grootste kans is nog altijd optie 3.

3. Erfelijkheid. En dan betekent het helaas pure pech. En medicatie blijven gebruiken. Maar dan is alles wat kwaad kan wel uitgesloten. Erfelijkheid wordt overigens niet onderzocht. Als bovenstaande onderzoeken/paden niks uitwijst, dan is dat de logische gevolgtrekking.

We voelden ons vandaag wederom echt gehoord en gezien. Ondanks dat we een totaal vreemde arts troffen was deze ontzettend goed ingelezen. Het gaf ons vertrouwen om dit in te gaan. Ze legde ons alles helder en duidelijk uit. En had zoveel geduld met en voor Nyntha.

En onze Nyntha? Wat een topper! Van alle onderzoeken die ze moest ondergaan tot het klysma op het einde waarvoor ze tóch naar de bedjes moest (waarvan Mama ’s morgens nog had gezegd dat we daar niet heen hoefden). Elke minuut was ze dapper en stoer.

Morgen naar het Ziekenhuis in Boxmeer voor nummer 2. En hopen dat na nummer 3 haar buik in ieder geval leeg is. En dan de medicatie wel gaan doen wat ze moeten doen op de hogere dosering. Fingers crossed!!!