Eerste keer naar het consultatiebureau

Vandaag stond het allereerste bezoek aan het consultatiebureau op de planning. Om half tien werd Nyntha verwacht. Uiteraard met Mama en/of Papa ;-). Vandaag ging ik met Xanne en Ymke samen aan de wandel. Goed voorbereid, want er wordt een behoorlijk heet dagje voorspeld vandaag.

Eenmaal aangekomen was t eigenlijk net als in Roermond. Boekje afgeven, kindje uitkleden en Nyntha op de weegschaal. Nyntha weegt nu 4350 gram. Ze is weer 270 gram bijgekomen! Iets minder als de afgelopen weken, maar dat is helemaal niet erg!
Na het gewicht werd haar hoofdomtrek gemeten, 37,5 cm. En ze werd gemeten qua lengte. Nyntha is 53,6 cm groot!
Daarna was t wachten tot we naar binnen mochten.

Eenmaal binnen bij de arts, werd ik al betiteld als een ervaren moeder. Euhm.. ik heb dan al 2 kinderen en een gezin van vijf, ook ik heb nog vragen hoor!

De vraag over hoe het ging had ik wel verwacht. Verteld over de nachten,  de flessen die ze leegdrinkt, maar vervolgens nog niet genoeg heeft. Over haar rechteroog waarmee ze naar haar linkerneusvleugel kijkt. Haar buikkrampjes.
Flessen mag ik niet verhogen van hun. (Maar als Nyntha echt honger heeft, ga ik haar ook geen honger laten lijden!)
De nachten.. tja.. ik mag, als ik dat zelf vertrouw (en Papa) haar op haar buikje leggen. Ze draait haar hoofdje al zo goed om zelfstandig. En op haar buikje slaapt ze zo rustig. Toch maar eens over nadenken of we dat durven.
Haar oogje zag er nog prima uit. Met t 3-maanden consult zou t beter moeten zijn, maar daar had zij wel alle vertrouwen in. We gaan het hopen!

Nyntha is een mooie dame, die het in alle opzichten prima doet! Qua gewicht zit ze net boven t gemiddelde, hoofdomtrek op t gemiddelde, grootte net onder t gemiddelde. Ze probeerde te lachen naar de arts en dat was ook erg goed alsook de kracht en sterkte die Nyntha in haar nekje heeft.
Qua voorkeursligging is er niks te zien aan Nyntha’s hoofdje. Als ze dat nu gewoon blijft doen? ;-). Het op de buik leggen, al dan niet ook in de nacht, is sowieso prima voor haar voorkeursligging en eventuele scheefgroei.

Al met al n prima bureaubezoek zonder een belerend vingertje wat me van alles wilt leren. Een arts die vertrouwd op mn ervaring, maar ook meedenkt met vragen die we hebben. Ik ben er niet naar buiten gekomen met n gevoel alsof iemand zich met ons bemoeit. Zo hoort het!

20 augustus mogen we weer. En dan krijgt ze haar eerste spuitje :-(.