Eerste bezoek aan de kinderneuroloog

Vandaag was t tijd voor de eerste afspraak bij de kinderneuroloog en kwam de vraag op tafel: Deelde zij de zorgen van de kinderarts omtrent een eventueel open ruggetje of zag zij dit absoluut niet en was dit bezoekje eenmalig.

Om er een kort verhaal van te maken;

Zij ziet ook redenen om verder te zoeken. En daarmee wordt er nu dus een MRI ingepland. Normaliter zouden ze dit onder narcose doen, maar ondat narcose bij Nyntha betekent dat de darmen weer helemaal stil komen te liggen, gaan we dit dus NIET doen.

Binnen 2 weken neemt t pedagogisch team contact met ons op en zij zullen Nyntha helemaal voorbereiden op de MRI met als doel de MRI laten doen terwijl ze gewoon wakker is.

Zodra we de datum van de MRI hebben, plannen we ook n nieuwe afspraak bij de neuroloog en afhankelijk van de uitslag gaan we weer verder kijken.

Zoals de neuroloog t ons uitlegde:

Bij de eerste aanleg van een baby is het embryo nog zo plat als een pannenkoek. Als het laatste stukje sluit voor het een “3d-baby” wordt, sluiten de laatste 3 dingen: de aanleg naar de benen, blaas en darmen. En daar lijkt nu dus iets niet helemaal goed te zijn gegaan. Benen lijkt wel oké, krachtig en sterk. Darmen en blaas is een ander verhaal.

We gaan het allemaal zien in de komende weken en we laten het allemaal op ons afkomen. Nyntha doet het fantastisch en is echt n kanjer!

Het kan nog zomaar zijn dat er toch niks aan de hand blijkt te zijn.