Een klein update. Pre-logopedie enzo

Kleine update. Er gebeuren wel eens dingetjes en soms heb ik tijd over en dan kan ik dat mooi even invullen met een blogje gewijd aan Nyntha ;-).

Donderdag werden we gebeld door de logopediste Maud voor een afspraak. Sneller dan verwacht eigenlijk. Op 9 februari kunnen we met Nyntha terecht. Met het verzoek om iets mee te nemen wat ze makkelijk eet en iets waar ze moeite mee heeft, hebben we de afspraak in de agenda gezet.

Ondertussen gaan we zelf langzaamaan door met vast eten proberen. En dagje voor dagje lijkt het wat beter. Er lijkt meer in haar mondje te gaan en minder op de vloer te belanden.
Gisteren hadden we aardappschijfjes met sperzieboontjes en Nyntha wist toch maar mooi ongeveer 90 gram ZELF op te eten. Dit staat omgerekend gelijk aan 45 ml sondevoeding, dus een toetje na en het wordt nog een mooie verhouding.
Wat waren Papa en Mama trots!
We zien elke dag vooruitgang!!!! ♡♡♡

Qua hoeveelheid sondevoeding zit ze redelijk stabiel. Tussen de 200 en 300 cc. Niet verkeerd aangezien het oorspronkelijke advies 250 cc was. Dus wij klagen niet! Met de macrogol gaat ook de ontlasting beter. Dus al met al mogen we niet echt klagen!

Vanochtend deed Nyntha me wel even schrikken. Ik kwam bij haar op de kamer om Ymke wakker te maken en zag ineens een slangetje in haar gezicht hangen. Het duurde even voor het kwartje bij me viel wat het betekende. *Ships! Ze heeft de sonde eruit getrokken!!!!*
Om voor zo min mogelijk ongemakken te zorgen heb ik de gehele sonde weggehaald van haar gezicht en kleding, haar weer lekker ingestopt en is ze weer lekker gaan slapen.
Inmiddels wel gezien en gevoeld dat knuffels, dekbed en matras weer nat zijn, dus dat wordt weer wassen en schrobben. 
En naar t VieCuri om hem opnieuw in te laten brengen vanmiddag… Zucht..

*UPDATE* Geen VieCuri! Na wat lezen op de website van Sorgente, leverancier van de pomp, werd me duidelijk welke opties ik allemaal had én dat de sonde zelf opnieuw te gebruiken was, omdat deze nog geen week oud was. Met die gedachte in mijn achterhoofd ben ik de Huisartsenpost gaan bellen of zij een oplossing wisten. En Tadaaaa! Vanmiddag om 3 uur kwam een een Gespecialiseerde Verpleegkundige de sonde van Nyntha thuis inbrengen. 

Hoewel we eigenlijk niet wilden dat dit thuis zou gebeuren, was dit voor dit moment wel de beste oplossing. Of we hier in een eventuele toekomst ook gebruik van zouden maken weet ik niet. Voor nu is het opgelost. Bedankt Huisartsenpost! 

*EINDE UPDATE*

Maar we mogen niet klagen. Sinds 18 december heeft ze hem nu voor het eerst eruit getrokken! Geen slechte score!

Al met al doet Nyntha het eigenlijk super!
Wat de toekomst brengt weten we het niet, maar voor nu is ze, zoals ze zeg ook zegt een ware “Kletskousssss!”