Dr eerste schooldag!

Vandaag was het dan zover. Na heel veel kruisjes zetten, mocht ze vandaag naar de Grote school! Naar de school van Ymke! Op tijd opstaan, jurkje uitzoeken, Nyntha wilde een Elsa-vlecht dus dat moesten we incalculeren. Boterham eten. “Nu mag mijn nieuwe tas mee he? En mn gymschoenen en het fruitbakje!”

Dus terwijl Nyntha haar boterham at, maakte ik een Elsa-vlecht. Hakte ik een komkommer in stukjes en propte ik dat allemaal in de Kermit-tas  (waarvan ik al ontdekt heb dat die niet handig is). En toen mochten we, iets later dan de rest, naar school.

Vol vertrouwen stapten we naar binnen. Zochten een leeg haakje op de kapstok voor de jas en tas en Nyntha gluurde naar binnen. “Mama! Ik zie de kindjes al!” Kloppen op de deur vond ze echter te spannend, dus dat kloppen deed ik. Toen de juf de deur openmaakte, gaf ze juf Kitty netjes een handje en die antwoordde met: “Ik heb een flashback! Tis net Ymke!” Waarop Nyntha antwoordde: ‘ Ik zie Ymke niet. Waar is Ymke nou?’ De juf legde Nyntha uit dat dit de klas van Nyntha was en dat Ymke boven zat.

Een klasgenootje gaf Nyntha een handje en bracht Nyntha naar haar stoeltje. Waar haar naam al mooi opstond.

Tijdens het buitenspelen besloot ik om te gaan. Nyntha gaf me nog een dikke knuffel en zwaaide en zoefde toen weg op haar fiets. En dat was dat. Klaar. Nyntha is begonnen op de basisschool.

Kleine meisjes worden zo snel groot! Te snel als je het mij vraagt haha. Maar wat is het heerlijk om te zien dat ze zich zo heeft ontwikkelt ondanks alles wat achter haar ligt. Dat ze het zo fantastisch doet. Onze grote meid!

De laatste die deze stap maakt en wat ben ik trots op haar! En ook wel een beetje op onszelf. ;-).