De echo van de lever en nog meer artsen

Vandaag mochten we in het AZM verschijnen voor een echo van de lever van Nyntha.
Wat zijn we toch elke keer weer blij met de nauwkeurigheid van de artsen en radiologen in het AZM. Niet alleen de lever werd nagekeken, maar ook de alvleesklier, nieren, blaas etc werden nagekeken. Alles wat ook maar een oorzaak kon zijn voor haar bolle buik of in verband kon staan met haar ‘lager-liggende’ lever.
Uitslag: Niks aan de hand.
Alles in haar buikje ziet er prima uit. Organen zij  op de juiste maat, zitten waar ze moeten zitten. *Heeeele diepe zucht*

Na de echo mochten we ons melden bij de kinderarts en zou onze eigen kinderarts naar de poli komen, ondanks dat ze zelf geen dienst had. Ze zou net ons de uitslag bespreken.
Daar aangekomen werd ze eerst gewogen en gemeten.
Gewicht: 10415 gram
Lengte: 81,5 cm

Eenmaal bij de kinderarts kregen we nogmaals te horen dat de echo prima in orde was. Ook de kinderarts was heel opgelucht.
Toen kwam de rest. Het ontstoken oor van Nyntha was reden voor haar om met de KNO-arts te overleggen over eventuele antibiotica. Wat vervolgens weer reden was om ons direct door te sturen naar de KNO-arts.

Vervolgens kwamen we bij het gewicht en lengte van Nyntha. Qua lengte volgt ze nog steeds mooi dezelfde lijn als vanaf het begin.
Qua gewicht is het een ander verhaal. Deze lijn begint af te wijken naar beneden. Iets wat wij helaas al hadden verwacht, omdat wij natuurlijk wel merken dat het met eten niet gaat zoals het moet gaan en we ook wel een idee hebben van wat ze eet.
Dit resulteerde in een doorverwijzing naar de diëtiste. Direct. Dus. Top!

Helemaal fijn, want Erik moest naar huis voor een afspraak met Eleni. Dus ging Erik naar huis en bleef ik met Nyntha in Maastricht en ging door naar de KNO-arts.
Na een kort onderzoek werd duidelijk dat de gehoorgang idd flink ontstoken was, maar wel doorgankelijk. We moeten doorgaan met de huidige medicatie, maar zaterdag/zondag moet het wel zichtbaar beter zijn. Zo niet moeten we weer bellen. Dan wordt het eventueel andere medicatie of terug naar het AZM.
Ook werd duidelijk dat de verkoudheid die ze nu heeft is ontstaan in haar oor en vandaaruit in de rest van haar lichaam is geslopen.

Na dit zijn we even een afspraak gaan maken bij de diëtiste om daarna in de tussentijd een hapje te gaan eten.
Eenmaal in het restaurant kwam Nyntha zo aan het overgeven dat ze haar hele kleren onderspuugde. En natuurlijk had ik geen reservekleding bij. PROBLEEM! Ik heb Nyntha mijn vest maar even aangetrokken en toen naar de diëtiste gegaan. Daar zitten praten met de secretaresse en die is voor mij op speurtocht gegaan in het hele ziekenhuis. Met succes! Nyntha is uiteindelijk als een stoere meid naar huis gegaan! 1000 maal Dank!

Maar goed, de diëtiste.
Even samen alles doorgenomen en conclusie is dat we gaan proberen de boterham structureler gaan invoeren. Gisteren was dat een succes!
Fruit op een ander moment van de dag, omdat deze door haar hele lange middagdutjes er nog wel eens bij inschiet. Eventueel voor het slapen gaan een bordje pap ipv Pyamapapje.
En, vooral, Fantomalt toevoegen aan haar eten. Dat is, als ik het goed heb, een calorieverrijker om haar eten te verrijken.
De Fantomalt krijgen we morgen blijkbaar al bezorgd. Dus al op tijd! Helemaal top!

En ook, heel hard hopen dat ze minder gaat spugen. Heel hard, want dat probleem lijkt weer steeds groter te worden…. Maaaaar dat kan ook door de verkoudheid komen. En die is van voorbijgaande aard.

Nu ligt Nyntha lekker op bed. Met n zetpil en niet zoals gisteren, want toen was ik die weer vergeten en was het weer zover.. Krijsend, gillend, schoppend en slaand. En weer viel ze af en toe weg… Dus die zetpil zat er vandaag wel in. En hopen dat ze vandaag lekker slaapt!