Dag 2 in het AZM (9 januari 2016)

10:00uur
Na een goede nacht werd ik vanochtend verwelkomd met een enthousiast ‘Mamaaaa’! Dat doet toch goed na een avond als gisteren!
Er was geen bloeding ontstaan vannacht, dus dat is positief!

Met het verschonen bleek ze helaas een droge luier te hebben . Omdat de verpleging het zich niet kon voorstellen, is ze nog in het systeem gaan nakijken, maar er is vannacht niet verschoond dus helaas. Geen plasluier alweer. En drinken?? Slokjes gewijs en minimaal. Gelukkig krijgt ze via het infuus wel wat vocht binnen.

Zojuist kwam de kinderarts en die bracht wel goed nieuws! Het stolsel wat gisteren zo overduidelijk te zien was is weg! Dat is dus opgelost en heeft ze waarschijnlijk doorgeslikt. Dat betekent voor nu dus ook dat het grootste risico op nog een bloeding is afgewend.
Naar huis is echt geen sprake van, omdat ze weigert te drinken en te eten. Dat wordt nu van alle kanten aangeboden in de hoop dat dat op gang komt, want anders gaat ze niet mee naar huis.

We gaan eens zien wat de rest van de dag gaat brengen.

15:30 uur
Nog steeds geen bloeding, dus TOP!
Helaas ook nog steeds geen plasluier, dus dat is uhm.. niet zo top?
Infuusstand is verhoogd. De komende 24 uur wordt er 1 liter vocht ingepompt om te zorgen dat haar lijf weer vochtreserves krijgt en dan ook weer gaat plassen.
Pijnstilling is ook opgevoerd. Paracetamol en diclofenac is wat ze nu krijgt. En dat lijkt wel te werken, want ze heeft net, met hulp van de verpleging, een toetje opgegeten.

De afspraak met de kinderarts is dat ze naar huis mag als ze 700cc ZELF opdrinkt. (Gelukkig vallen toetjes e.d. daar ook onder). Maar we hebben dus nog heel wat te gaan.

We bivakkeren nog maar even verder hier. En Nyntha is een dappere dame. Die is sterk en nu de pijn even wat minder was zojuist, hebben we samen even liedjes zitten zingen.
Nu merk ik aan haar dat ze zich weer wat minder voelt. Er zit weer wat minder pit in, ze is weer stil, hangerig. Maar alles stapje voor stapje toch?
Er is vooruitgang!

21:00uur
Laatste update voor vandaag (Naar ik aanneem).
Nyntha heeft een plasluier gehad! Half uurtje na mijn vorige update! Whoop!!!

Met avondeten wist ze ons ook te verrassen met het oppeuzelen van wat aardappelpuree en appelmoes en nog een half glaasje water.
Helaas was de plasluier voor het slapen weer droog…

Eindstand qua vocht was 375 cc. Absoluut niet voldoende, maar we zijn toch tevreden. Het is duidelijk dat ze, wanneer ze even pijnvrij is, beter drinkt en eet.

Morgenochtend gaat de verpleging een poging wagen met haar ontbijt en blijf ik dus even weg. In de hoop dat “vreemde ogen dwingen” en ze dan dus gaat eten.
Fingers crossed! Naar huis zal het morgen niet worden verwachten we. Ze moet eerst zelf die 700cc gaan halen.

Go Nyntha!

image
Hagelslagjes vangen!