Controle kinderarts en diëtiste AZM

Vrijdag was het weer tijd voor een ritje AZM.

Begonnen met het herinbrengen van sonde en van daaruit door naar de diëtiste.

Eigenlijk bracht het bezoek aan de diëtiste niet heel veel nieuws naar voren aangezien we pas bij de logopediste waren geweest. Het was een kwestie van alles wederom een keer doornemen en even de neuzen dezelfde richting opzetten.
Diëtiste zei eigenlijk hetzelfde als de kinderarts : “Ga zo door!”

Op naar de kinderarts dus. Daar mochten we beginnen met wegen. Iets wat we tegenwoordig toch een spannender moment vinden dan vroeger. Maar we mogen absoluut niet klagen!
Nyntha weegt 11740 gram en is 82,9 cm groot! Dikke prima!

De kinderarts was heel erg tevreden over hoe het ging en toen ze hoorde dat Nyntha in de afgelopen week al 3 keer geen sondevoeding had hoeven hebben, was ze bijna lyrisch!
Note: Wanneer Nyntha qua vocht rond de 1000 cc zit en niet gebraakt heeft, mogen we de sondevoeding achterwege laten.
Hoewel ik de blijdschap deel dat we Nyntha geen sondevoeding hoeven te geven, ben ik toch minder ‘dolblij’ dan iedereen om me heen. (En ik weet dat me dat niet door iedereen in dank wordt afgenomen….) Het is niet dat ik er niet blij om ben, integendeel! Zeker wel, want ze haalt de hoeveelheid die ze moet halen! Maar niet met vaste voeding zoals het eigenlijke plan was. Haar eetpatroon is nog steeds gepureerd a la ‘6 maanden’. Met het avondeten eet ze weliswaar zelf mee met ons eten en ongepureerd, maar qua hoeveelheid haalt ze hoeveelheden van 25 tot max 50 gram.
Maar de kinderarts verzekerd me dat het een kwestie van tijd is. Ik moet geduld hebben. Geduld geduld geduld.

Stap 1 is nu dat ze haar hoeveelheden haalt, desnoods gepureerd en dat ze na verloop van tijd de sondevoeding helemaal niet meer nodig heeft.
Hoelang dit gaat duren weet ik niet. Weet de arts niet. Weten wij dus niet. En dus is het een onzekere factor die mij gillend gek maakt. *Ja ik beken, het kan nog gekker*

Al met al is de arts HEEL TEVREDEN over Nyntha. En dat telt. Zij is heel erg blij met wat ze ziet bij Nyntha. Met hoe Nyntha zich ontwikkeld en is gegroeid. En ze kan naar, met name mij/ons toe alleen maar zeggen: “Geduld”. En de tijd zal uitwijzen waar we uitkomen.
Ze doet het nu prima. So far AZM. Positief dus. Mama moet niet zo stressen. Ik beken haha.

Ik ben nu begonnen met het oefenen met drinken uit n ‘gewone’ beker. Alleen dan model Avent. Antilek-beker, maar dan type gewone beker. Elke keer oefenen in de hoop dat ze het onder de knie krijgt. Uiteraard heb ik het allang 500 keer met een gewone beker geprobeerd, maar Nyntha is een nogal onstuimige peuter *zacht uitgedrukt*. Dit lijkt te werken. Als ze hiermee de beker uit mn handen trekt, vliegt de melk NIET door de kamer! *top!*

En dan Nyntha en haar sonde. Tijdens de carnaval zagen we de mensen ook weer met zoveel “zielige” gezichten naar Nyntha kijken, maar niemand die ons kwam vragen wat ze mankeerde. Nyntha heeft totaal geen last van haar sonde en is inmiddels Mama’s hulpje als het op de sonde aankomt. De macrogol  (medicijnen voor haar darmen) krijgt ze ook via de sonde. Als ik haar die geef, mag ze Mama helpen met de spuiten vasthouden. (Beter dan aan de slang trekken haha) En dat doet ze dan ook heel erg goed zoals jullie zien op de foto!

Nyntha is een toppertje. Ze ontwikkeld zich als een pittige peuter met een sterke eigen wil. “Ze heeft al een bietje een eigen mening!” is op Nyntha zeer zeker van toepassing. Ze heeft een hoge stem en als ze haar zin wil krijgen, laat ze die ook horen. Je moet dus ook een behoorlijk lange adem hebben om niet gelijk haar dr zin te geven… *zen*.
Als ik terugkijk naar wat ze al heeft doorgemaakt en waar ze nu staat, zou je er niks meer van zien als ze de sonde niet had. Een lekkere bolle toet, kletst je de oren van je hoofd, zingt vrolijk met liedjes mee. Een heerlijk blij meisje dat met haar mooie blauwe ogen en haar heerlijke krullen elke donkere dag een beetje lichter maakt. ♡