Controle bij de kinderarts. We gaan vooruit!!

Donderdag was het tijd voor controle bij de kinderarts. Een spannend moment, want hoewel wij wel een hele vrolijke Nyntha zien, ging het met het eten en drinken wel heel erg wisselend. En was ons wel duidelijk dat we niet eeuwig konden blijven hangen op het gepureerde eten, maar zelf laten eten bracht haar nog niet voldoende. Maarja, wat dan.

Het bezoek begon met wegen en dat bracht ons al hele goede hoop! 11240 gram! Ruim 7 ons bijgekomen! Wauw! “Joepie” zei ik tegen Nyntha. En Nyntha zei net zo enthousiast “Joepie!” Terug! ♡

Toen was het tijd voor de controle. De kinderarts was blij om te zien dat Nyntha zo blij, vrolijk en opgewekt was. Ook het gewicht stemde haar positief.
Een blik op de gegevens van de vochtintake maakte duidelijk dat er een hele lichte stijgende lijn inzit, maar dat die in hoofdzaak zit in het Pyamapapje.

Al met al was ze zeer tevreden over hoe het nu gaat met Nyntha. Een paar kleine aanpassingen moeten we wel maken. Die zijn:

Meer vast (zelf laten) eten ipv gepureerd eten. In de hoop dat ze op den duur de juiste hoeveelheden zal gaan eten. In het begin zal dat misschien wel inhouden dat ze wat meer sondevoeding nodig heeft, maar dat is te overzien. Volgende week moeten we dat nog even met de diëtiste goed kortsluiten hoe en wat exact.
Daarnaast krijgt ze medicatie om te kunnen poepen. Dat wil niet echt zoals het moet gaan, dus macrogol wordt t trucje hopelijk. Even zoeken naar de juiste dosering en hopelijk gaat dat ook verschil maken in hoeveel ze eet.

En verder gaat het eigenlijk super. Vandaag heeft ze het zelfs zo goed gedaan dat ze nu in bed ligt ZONDER sondevoeding! Ze heeft het zo goed gedaan op eigen houtje dat ze zo dicht tegen de liter aanzit, dat we voor 60cc geen sondevoeding gaan aansluiten.
Nu was vandaag n dag met gepureerd eten en fruit en veel Pyamapapje. Maar ze heeft t toch maar gedaan. Wij zijn beretrots!

In februari moeten we weer terug naar de kinderarts.

En volgende week naar de KNO-arts. En dan tevens een hoortest én de diëtiste.
Het houdt ons op de straat, toch? 😉

Ons dappere sterke meisje! ♡♡♡