Consultatiebureau Deel 2

Het was weer tijd voor het CB. Nyntha is nu 3 maanden (Nouja, over 2 dagen dan…) en met het 3 maanden-consult komen ook weer de prikjes. Maargoed, we beginnen met het wegen en meten.

Nyntha vond het vooraf maar wat slaapverwekkend. Het duurde allemaal maar wat lang en we moesten wachten… en wachten… en wachten.. en nog een beetje wachten…


Gaaaaaaaappp…

Na al dat wachten mocht Nyntha op de weegschaal. Ergens had ik verwacht dat ze de 6kg aan zou tikken, maar stiekem ben ik toch erg blij dat ze dat nog niet heeft gedaan. Nyntha weegt 5890 gram en is nu 58.5 cm groot. Haar bolleke heeft een omtrek van 39.9. Al met al zit Nyntha qua lengte iets onder het gemiddelde, qua gewicht er net boven, maar nu wel in een betere lijn en haar hoofdje zit precies op het gemiddelde. Ach, wat zegt het gemiddelde? Het is het kindje van Erik en mij, dat kan nooit een gemiddeld kindje worden ;-).Tjakkaaaaa

Nyntha was er klaar voor! Gewapend met haar vuistjes en een grote glimlach toen ze eenmaal bij de arts in de kamer was, had ze hele verhalen. Ze werd nagekeken, onderzocht, getest en helemaal goedgekeurd! *STEMPEL OP VOORHOOFD ZET*.
En toen… De arts liep de kamer uit, ik begon haar beentjes op te warmen, Nyntha keek me een beetje vragend aan alsof ze wist wat er ging komen. De arts kwam terug. Ze draaide Nyntha op zodat ze goed aan haar beentjes kon. Nyntha keek mij aan met een glimlach, een beetje angstig, verbaasd ook want Mama zat op de kop. Ik pakte haar handjes en de arts zei dat Papa haar enkeltjes vast moest houden, want Nyntha was zo sterk. Nyntha keek me angstig aan en zette het op een gillen! En dat 2 keer! STOMME DOKTER! Snel de deken om Nyntha heen en ze kroop gelijk dicht tegen me aan. Echt troost zoeken. Arm muisje..

Nog even nagekletst en toen tijd om aan te kleden. Toen Nyntha eenmaal helemaal aangekleed was, was het zoeken naar haar speen. Geen idee waar ik dat ding NU weer gelaten had. Broekzakken, deken, maxicosi, zelfs in de prullenbak werd gekeken. En toen… Bleek de speen IN de romper te zitten van Nyntha! Op haar rug notabene! Mama, Mama, Mama… Waar zit je met hoofd vandaag..

Nu ligt Nyntha lekker met Papa op de bank te slapen. Uitgeput, moet, en eigenlijk is dit ook het beste wat ze kan doen.

In diepe rust… Mijn oudste en mijn jongste liefde… <3