Anesthesie checkup

Vandaag mochten we naar de anesthesioloog  (Thank you autocorrect) voor de check-up zodat Nyntha ook dat gehad heeft voor de op handen zijnde ingreep. We waren er tussengepropt, omdat Nyntha op deze manier eventueel naar voren gehaald kan worden als er kindjes uitvallen.
Haar eigenlijke operatie datum is 18 januari.

Nyntha stapt tegenwoordig opgewekt en vrolijk het Ziekenhuis binnen. “We zijn in het Ziekenhuis hè Mama?” En zonder blikken of blozen loopt ze dan ook de wachtkamer binnen.
De vragenlijst mochten we dit keer digitaal invullen en als je dan zo al haar ingrepen en opnames op een rijtje zet (en dan zit die van vorige week er niet bij, want er konden er maar maximaal 5 in) dan besef je je dat ze eigenlijk al een belachelijke staat van ‘dienst’ heeft.

image

Toen we werden binnengeroepen, huppelde Nyntha achter de anesthesioloog aan, kroop op een stoel en keek vol verwachting naar de arts/verpleegkundige. Trok haar trui al omhoog en vertelde al dat ‘daar haar buik zat hè?!’

De anesthesioloog nam met ons de vorige keer door dat Nyntha onder narcose ging en vroeg mij of ik een idee had waarom Nyntha zo wild in slaap viel. Of Nyntha wist wat er ging gebeuren. (De laatste keer was in juni met de gastroscopie en het wegnemen met de biopten in de maag)
Omdat wij Nyntha wel hadden verteld dat we naar het Ziekenhuis gingen, maar niet hadden verteld over de ingreep kon dat niet de oorzaak zijn. Maar Nyntha vindt de geur van het masker (een aardbei-achtige geur) vies en ze moet liggen. En dan wordt ze vervolgens, als dat niet goed gaat, toch onder lichte dwang vastgehouden en wordt ze dus nog wat wilder.
Helaas hebben ze geen andere maskers en het andere alternatief is een infuus en of dat nu zo’n prima alternatief is? Nyntha kwam er de laatste keer heel rustig uit en dat stelde Erik en mij heel gerust. Dus we hebben voor nu afgesproken dat we het houden zoals het is. Indien de anesthesioloog bij de ingreep mogelijkheden ziet om Nyntha mss rechtovereind te houden ofzo dan zien we dat dan wel, maar voor nu houden we het zoals het de afgelopen keren ook is gegaan.

Na een lichamelijk onderzoek kreeg Nyntha haar groene licht en nu is het wachten of het gewoon bij 18 januari blijft of dat ze toch eerder mag.

We shall see. Ons toppertje!!

image